Zagreb, 6. svibnja 2021. (Xiaomi) –  Canalys, IDC i Strategy Analytics objavili su podatke za globalno tržište pametnih telefona u Q1 2021, u kojem je Xiaomi zadržao treće mjesto po broju isporučenih pametnih telefona.

Povijesni rezultati za Xiaomi zabilježeni su u Hrvatskoj, gdje je Xiaomi po prvi put zauzeo prvo mjesto po isporuci pametnih telefona.

Jednako tako, Xiaomi je po prvi put zabilježio drugo mjesto po isporuci pametnih telefona u Europi.

Sukladno Canalys Smartphone Market Pulse: Q1 2021, Xiaomi je u prvom kvartalu 2021. Zabilježio najbolje performanse ikad s rastom od 62% i isporučio 49 milijuna uređaja. Među 5 vodećih proizvođača pametnih telefona, Xiaomi ima najveće year-over-year povećanje broja isporuka u prvom kvartalu 2021.

O Xiaomi Corporations

Xiaomi Corporations osnovan je 2010. godine. Izlistan je na glavnu hongkonšku burzu 9. srpnja 2018. godine (1810.HK). Xiaomi je internetska kompanija s pametnim telefonima i pametnim hardwerima koji su u svojoj srži povezani Internet of Things (IoT) platformom.

Stavljanjem jednakog naglaska na inovativnost i kvalitetu, Xiaomi kontinuirano osigurava visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Kompanija neumorno gradi izvanredne proizvode s poštenim cijenama kako bi osigurala da svaki pojedinac u svijetu uživa u boljem standardu života kroz inovativnu tehnologiju.

Xiaomi je trenutno treći najveći svjetski brend pametnih telefona i uspostavio je vodeću svjetsku potrošačku platformu AIoT (AI + IoT) s 289,5 milijuna pametnih uređaja spojenih na svoju platformu, izuzev pametnih telefona i prijenosnika. Xiaomijevi proizvodi prisutni su na više od 90 tržišta širom svijeta. U kolovozu 2020. tvrtka se po drugi put našla na listi Fortune Global 500, zauzevši 422. mjesto, što je 46 mjesta više u odnosu na prethodnu godinu. Xiaomi je, također, zauzeo 7. mjesto među internetskim tvrtkama na popisu.

Xiaomi je sastavni dio Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index i Hang Seng TECH Index.