Zagreb, 9. veljače 2023. (GIA) – Zagrebačka tvornica AD Plastik Grupe na Jankomiru dobila je jedan od najprestižnijih certifikata kvalitete u automobilskoj industriji – Ford Q1. Predstavnik Forda David Pálka svečano ga je uručio predsjedniku Uprave Marinku Došenu, a tradicionalnim podizanjem Ford Q1 zastave zagrebačka je tvornica svrstana među najkvalitetnije dobavljače ovog svjetskog proizvođača automobila.

Ford Q1 certifikat pokazatelj je iznimne kvalitete dobavljača i dodjeljuje se onima koji su postigli izvrsnost prema različitim i iznimno strogim kriterijima i zahtjevima Forda. Certificiranje prema For-dovim metodama jedno je od najzahtjevnijih u automobilskoj industriji, zbog čega je posebno cije-njeno.
„Ovo je za nas veliko priznanje koje potvrđuje kvalitetu isporučenih proizvoda i ponovljivost naših procesa na globalnom tržištu, što dodatno učvršćuje našu poziciju poželjnog i pouzdanog dobavljača i partnera. Naša usredotočenost na ispunjavanje zahtjeva svojih kupaca, prije svega isporukom pro-izvoda visoke kvalitete i performansi u točno zadanim rokovima, zasjala je u punom sjaju. Partnerske odnose sa svojim kupcima već godinama temeljimo na kvaliteti i povjerenju, a ovo je je još jedan pokazatelj koliko smo u tome uspješni. U ovim vrlo zahtjevnim vremenima kada nam svima nedos-taje više dobrih vijesti, ovaj certifikat ima posebnu vrijednost za sve naše zaposlenike. Oni su i tije-kom ove vrlo zahtjevne procedure pokazali iznimno znanje, kvalitetu i strast, i hvala im na tome.“, izjavio je Marinko Došen prilikom preuzimanja certifikata.

Iako solinska tvornica AD Plastik Grupe Q1 certifikat ima već dugi niz godina, zagrebačka je tvornica potvrdu dobila u kolovozu 2022. godine nakon procesa pripreme i certificiranja koji su trajali gotovo tri godine. Tijekom procesa prezentirano je preko dvije stotine različitih dokumenata s detaljnim opi-sima procedura i pokazatelja koji uključuju cjelokupni lanac opskrbe i proizvodnu kvalitetu. Ford zah-tjeva visoku razinu digitalizacije procesa, planiranja proizvodnje i otpreme, nultu toleranciju na ods-tupanja u kvaliteti samog proizvoda, pouzdano i precizno upravljanje lancem opskrbe, narudžbama, kapacitetima, dobavljačima, ambalažom, prostorom i materijalima, što je AD Plastik u potpunosti ispunio.

Tvornica AD Plastik Grupe u Zagrebu trenutno proizvodi komponente za novo vozilo Ford Puma ST-line i dnevno se u prosjeku isporučuje nekoliko tisuća dijelova za tog proizvođača automobila.

Izvor: AD Plastik Foto: Ivana Nobilo, Cropix

Objavljeno 9. veljače 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.