Poslušajte Sandru Ćupurdija, Podravka, u podcastu RE-KREIRAJ ŽIVOT I POSAO: MAMFORCE.

Nakon uspješno provedene certifikacije Podravke, ponosni smo što nam je uručen certifikat MAMFORCE, kao potvrda da smo kompanija koja provodi obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike upravljanja ljudskim potencijalima, istaknula je u jedinstvenom podcastu RE-KREIRAJ ŽIVOT I POSAO: MAMFORCE Sandra Ćupurdija, pomoćnica direktora sektora Upravljanje ljudskim resursima Podravke.

Pojašnjava i koja su detektirana područja za daljnji razvoj, koje mjere podrške ravnopravnosti spolova, jednakosti, usklađenosti poslovnog i privatnog života primjenjuju, što čini projekt Podravka prijatelj obitelji te jesu li i kako obuhvaćeni i strani radnici?

– Mi u Podravci vjerujemo u stalnost komunikacije na svim razinama, od top menadžmenta pa do zadnjeg zaposlenika, a najvažnije stvari zaista želimo transparentno komunicirati i davati našim zaposlenicima na dnevnoj bazi. Sve one informacije koje mislimo da su jako važne za njih, za njihov rad u Podravci, ali i za njihov život. Dakle, i jedno i drugo, jer smatramo da je upravo ta neka ravnoteža koju želimo postići između privatnog i poslovnog života strahovito važna za ljude, ne samo danas, bila je oduvijek, ali danas sve više jer se i o tome priča sve više, istaknula je Ćupurdija. Cjelovit podcast možete poslušati u nastavku na platformama Mixcloud i Spotify ili preuzeti za kasnije slušanje.

Podravka, prehrambeno-farmaceutska tvrtka s 90-godišnjom tradicijom, sustavno provodi aktivnosti za svojih više od 3200 zaposlenika u Podravci dd te u Grupi za više od 6.000 zaposlenih.

S ponosom Ćupurdija iznosi i podatak da je u Podravci d.d. 47 % žena, 53 % muškaraca. Kada pogledamo menadžment, u top menadžmentu je 40 % žena, 60 % muškaraca, a na ostalim nivoima menadžmenta 55 % žena i 45 % muškaraca. Zanimljiv je, kaže, i podatak da je 370 žena sa visokom stručnom spremom, naprama 232 muškarca.

– MAMFORCE nam je dao vjetar u leđa da nastavimo i da možda produbimo sve one stvari koje smo već i radili. Sustavno se pristupilo i roditeljstvu i za žene i muškarce, a dodatno nas je ‘natjerao’ da dobro proučimo sve svoje podatke i da vidimo gdje su nam područja u kojima možemo još bolje, još jače i još drugačije, naglasila je Ćupurdija. Dodatno je izdvojila važnost preventive i zaštite zdravlja jer su proizvodna kompanija.

– Prvi put ove godine Podravka kreće s First Line Management akademijom, na kojoj će oni linijski rukovoditelj prve razine proći kroz sustavnu edukaciju kako bi mogli biti puno bolji rukovoditelji svojim zaposlenicima, kako bi zaposlenici ispod njih bili zadovoljniji i sretniji. Tu je i Kompas sustav za otkrivanje i prepoznavanje talenata, kao i Future resilience program radionica o psihološkom zdravlju zaposlenika, dajući zaposleniciam do znanja na koji način se mogu i obratiti, eventualno i za pomoć kada im treba, kako se prepoznati, kako sami sebe osnažiti u izazovnim vremenima i krizama tri godine, koje su najviše utjecale na psihološko zdravlje, istaknula je, među ostalim, Sandra Ćupurdija iz Podravke.

Provedbu EU sufinanciranog projekta RE-KREIRAJ ŽIVOT za žene i muškarce, koordiniralo je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u partnerstvu sa Hrvatskom zajednicom županija i tvrtkom Spona Code.

Autor i urednik: Darko Buković Foto: Mamforce/PoslovniFM Tekst priredio: Ivor Buković

Objavljeno 30. svibnja 2023. (GIA) . Sva prava pridržana Mamforce.