Postira, 7. srpnja 2022. (GIA) – Impozantni novi Grand Hotel View, smješten u pitoresknim Postirima na Braču, primio je svoje prve goste. Sjajna proslava otvorenja okupila je brojna poznata lica iz javnog, gospodarskog i političkog života Hrvatske, a za dobru atmosferu pobrinula se glazbenica i rođena Bračanka Gina.

Grand Hotel View potpuno je novi hotel kojim upravlja hotelska grupacija Jadran. Nosi 4 zvjezdice i ima 230 luksuzno opremljenih soba i suiteva, s mediteranskim vrtovima na balkonima te spektakularnim pogledom na morski horizont i planine Mosor i Biokovo. Gostima hotela su na raspolaganju bazeni, moderno uređeni wellness i spa, a za poslovne korisnike tu je i suvremeno opremljena kongresna dvorana.

“Grand Hotel View, kao što mu i samo ime kaže, otvara nove poglede i perspektive na budućnost turizma u našoj zemlji. Uzimanjem na upravljanje ovog prelijepog hotela vrlo visoke kategorije, činimo još̌ jedan veliki iskorak u ostvarivanju naših ambicioznih planova. Hotel poput Viewa privlačit će u idućim vremenima goste koji cijene kvalitetan smještaj, birane sadržaje, vrhunsku poslugu i nadasve prirodni okoliš, a spoj svega toga predstavlja upravo ovaj otok, ovaj kraj i ovaj naš novi objekt”, rekao je Ivan Safundžić, član uprave Jadran hoteli i kampovi. “Kompanija poput Jadrana orijentirana je na stalno unapređivanje kvalitete, kako smještajnih objekata, tako i usluga. Zato uz sva kapitalna ulaganja pažnju usmjeravamo i prema našim zaposlenicima, kako sadašnjima tako i onima kojima u budućnosti otvaramo vrata naše tvrtke. Potičemo i podupiremo školovanje kadrova za zanimanja u turizmu, stvaramo što bolje uvjete rada za naše zaposlenike, jer nema dobrog hotela i restorana bez još boljeg personala”, zaključio je Safundžić.

Projektanti arhitekture Grand Hotela View su Ivana Uroda, Hrvoje Marinović i Daniel Vugrinović, dok interijer potpisuje studio OCD arhitekti. Arhitekti su svoj koncept zasnovali na reminiscenciji stijena i bračkog kamena pa se hotel oblikom zgrade i izlomljenom geometrijom kao formom fasade, doima kao mali kamenolom u uvali. Kod unutarnjeg su se dizajna arhitekti odlučili za inverziju u dojmu i materijalima. Dok vanjska fasada djeluje britko, unutarnji dizajn odiše nježnošću i slow living filozofijom.

„Hrvatski turizam dokazao se kao nositelj razvoja gospodarstva, a ono što posebno veseli su nove investicije u kvalitetnu ponudu i sadržaje. Turistički sektor snažno se oslanja na smještajnu i ugostiteljsku ponudu pa je jedan od prioriteta daljnji iskorak u njihovoj kvaliteti, odnosno unaprjeđenje postojećih hotelskih kapaciteta te njihova preobrazba u smještajnu ponudu temeljenu na postulatima održivosti”, izjavio je Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta te izaslanik predsjednika Vlade.

“Grand Hotel View ne predstavlja samo novu ponudu smještajnih kapaciteta, već podizanje turizma u Postirima na jednu višu razinu, a to je upravo ono što nam je potrebno kako bismo postali još prepoznatljiviji, kvalitetniji i konkurentniji. Vjerujem kako će ovaj hotel dodatno potaknuti razvoj novih visokokvalitetnih ponuda na otoku Braču i tako potaknuti uravnotežen razvoj cjelokupne destinacije i lokalnog gospodarstva“, zaključio je Glavina.

Tvrtka Jadran, koja je u većinskom vlasništvu dva obvezna mirovinska fonda, PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, danas raspolaže s preko 2.300 smještajnih jedinica u hotelskim kapacitetima i preko 1.300 parcela u kampovima.

Izvor i foto: ALert/Jadran dd