U obrazovanju odraslih potrebno je stalno osluškivati potrebe tržišta rada, izmjenjivati informacije s gospodarstvom i njihovim potrebama, s ciljem osmišljavanja edukacijskih programa za osposobljavanje osoba na specifična zanimanja i znanja. Sve to uklopljeno i u EU projekte. Upravo je to specifičnost Callidus ustanove za obrazovanje odraslih, koja djeluje od 2008. godine i u sklopu koje su, primjerice, izrađeni edukacijski programi za osposobljavanje poslova u drogerijama, i to s partnerom dm-om, i provedba EU projekta za poslove čišćenja, inovativnog edukacijskog programa, nastalog u suradnji s Adria grupom.

 U Callidusu je trenutno u opticaju deset programa koje provodi više od 30 stručnih trenera, osobama iz hrvatskog gospodarstva koji raspolažu stručnim znanjima iz poslovanja, društvene sfere, humanističkih znanosti te osobnog razvoja, istaknule su za poslovniFM Antonija Briševac, voditeljica projekata i Gordana Marković, voditeljica obrazovnih programa u Callidus Ustanovi za obrazovanje odraslih.

Programi osposobljavanja i usavršavanja traju do najduže godinu dana, provode se u manjim grupama, a može ih upisati svaka punoljetna osoba sa završenom srednjom školom. Ustanovu je dosad prošlo između 800 do 1000 polaznika, riječ je ljudima s jakom unutarnjom motivacijom tako da uglavnom svi završavaju započete programe, naglašavaju.

Nove tehnologije su jedan od smjerova, ističe Marković, pojašnjavajući kako je riječ o suradnji s 3D grupom i edukacijama vezanima uz 3D tehnologije. Riječ je o dva edukativna programa –  3D dentalni tehničar, a drugi je 3D specijalist kojeg obrazujemo za rad u 3D tehnologijama. Za te obrazovne programe ciljna skupina su osobe koje su završili slični smjer, za dentalnog tehničara ili, pak, dolaze iz strojarstva, a u Callidusu im se pruža mogućnost za daljnje usavršavanje, pojasnila je Marković.

Među popularnijima i sa sve većom potražnjom su programi za voditelja ljudskih potencijala, voditelja skladišta, voditelja prodaje.

EU projekt edukacije za poslove čišćenja

Iz Callidusa posebno izdvajaju educirani program za poslove čišćenja, koji je započeo 2019. godine i u sklopu kojega je educirano više od 40 nezaposlenih osoba sa Zavoda za zapošljavanje, partnera projekta. Program, koncipiran na teorijskoj i na praktičnoj nastavi kod partnera iz gospodarstva je besplatan za vrijeme trajanja projekta. Dio nastave je u Callidusu, a drugi nastave polaznici obnašaju kod mentora, partnera iz gospodarstva. Upravo mentorstvo je specifičnost programa, a mentorsko vođenje polaznika u nastavi i praksi pozitivno utječe na podizanje kompetencija te shodno tome pomaže bržem pronalasku budućeg zaposlenja, reći će u Callidusu. Na kraju obrazovnog programa, polaznik dobiva uvjerenje o završenoj edukaciji koji se upisuje u EU radnu knjižicu, priznato od strane Ministarstva obrazovanja. Osim Adria grupe, partner projektu čišćenja su HGK i HZZ regionalni ured Zagreb.

– Što se, pak, tiče regionalnih centara kompetentnosti, Callidus je u projektu u Dubrovniku glavni metodološki partner za izradu dokumenata standarda zanimanja, standarda kvalifikacija, strukovnog kurikuluma te podrške u izradi svih kratkih programa i formalnih programa koji će se izrađivati u sklopu projekta iz područja turizma i ugostiteljstva. Projekt je krenuo početkom 2020. godine i trajat će do kraja 2023, ukupno je 15-tak partnera, a nositelj je Turističko-Ugostiteljska škola Dubrovnik. Jedan od partnera je i Baskijski kulinarski centar, koji daje know-how u izradi programa, ističe Briševac.

Najpopularniji je program za voditelja ljudskih potencijala, kojeg u Callidusu upisuju dva puta godišnje

– Glede internacionalnih projekata, Callidus s austrijskim partnerima radi na projektima sufinanciranim od austrijske razvojne agencije. Lani je uspješno završen projekt rađen za Privrednu komoru Srbije, kojemu je cilj bio razvoj Centra za obučavanje i usavršavanje osoblja iz tehničke struke.Callidus je u sklopu tog projekta izradio dva inovativna edukacijska programa – za kontrolu kvalitete te za rad na suvremenim strojevima. Pokazao se velik interes i za nastavkom tog projekta te trenutačno pripremamo follow up projekt planiran za jesen u sklopu kojeg ćemo izrađivati nove edukacijske programe i to iz područja robotike i 3D tehnologija, nastavila je Briševac.

Marković se osvrnula i na razlike između programa usavršavanja odnosno osposobljavanja, pojasnivši kako je riječ o edukacijama koje se ne razlikuju toliko po trajanju nego više po razini. Naime, osposobljavanja su za manju nadogradnju dok su usavršavanja za polaznike koji su već završili neki fakultet i sada rade nadogradnju svog znanja. Najpopularniji je program za voditelja ljudskih potencijala, kojeg upisujemo dva puta godišnje. Polaznici su vrlo zadovoljni, jer predavačice i trenerice dolaze iz velikih hrvatskih firmi gdje rade upravo na tim pozicijama te im tako mogu pružiti i teorijska i praktična znanja s kojima bi se polaznici mogli susresti u budućnosti. Naš cilj i je da se polaznici mogu odmah aktivno uključiti na tržište rada i spremno raditi u ljudskim potencijalima, objasnila je Marković.

Na urednikov upit o programu za voditelja skladišta, što predstavlja zapravo malo iznenađenje na tržištu obrazovanja, Marković odgovara kako je u pitanju specifična edukacija, jedinstveni takav program koji se provodi u Hrvatskoj.

 Iako se mnogi iznenade kad vide da imamo takvo obrazovanje, nakon što dobiju pune informacija o programu uviđaju da se tu ima štošta naučiti i u teoriji i u praksi s kojom se nisu susreli, iako već rade upravo u skladištima. Edukacija  za voditelja skladišta uključuje pitanja logistike, nabave i rad s odgovarajućim softwareom za obavljanje inventure u skladištu. Uz teorijski dio, usvaja se i set vještina iz osobnog razvoja kao što su komunikacijske i prezentacijske vještine te vještine upravljanja vremenom. Polaznici uvijek dobivaju nova znanja budući da osvježavamo programe, bilo da je u pitanju kurikulum ili ako je dostupan novi software ili slično.

Većinom je riječ o zaposlenima

U obrazovnu ustanovu, u većini, dolazi već zaposlena populacija kojoj se pruža im prilika za napredovanje. Za njih je ključan moment dodatna verificirana edukacija, što im daje dodanu vrijednost kao radniku te tako mogu brže napredovati u svom poslu. Dolaze i ljudi sa završenim raznim fakultetima i srednjim školama, a koji su odlučili napraviti zaokret u životu. Kao čest slušaj, u Callidusu navode primjer edukacije osoba koje su završile Filozofski fakultet  – za voditelje ljudskih potencijala.

U ponudi Callidusa su i jednodnevni seminari, mahom za komunikacijske vještine, motivaciju i prezentacijske vještine. U ponudi je i seminar employers branding koji vodi trenerica koja je na edukaciji za voditelja ljudskih potencijala. Naime, taj smo seminar uvidjeli kao potrebu jer je u pitanju novi koncept, a spomenuta se voditeljica upravo educirala u Češkoj te je putem jedne svjetske konferencije došla do nas i ponudila nam takav seminar.

Pandemija, koja je utjecala na sve segmente poslovanja, pa i na edukacije, usmjerila je dio edukacija na video predavanja, ali to je i prije pandemije bio smjer koji smo uvodili u poslovanja. Zato je i prije četiri godine pokrenuta online platforma Akademija Callidus, za e-učenje. Tada smo bili među prvim ustanovama za obrazovanje koje su uvodile koncept tzv. blended learninga. Taj koncept kombinacija je učenja na daljinu i klasičnih predavanja koje se odvijaju u našim predavaonicama u Zagrebu. Vjerovali smo da taj koncept kombinira najbolje kvalitete, komociju i fleksibilnost učenja na daljinu u kojem svaki sudionik može birati vlastiti tempo učenja, s klasičnim predavanjima koja su jedinstvena prilika da se naučeno prodiskutira uživo u dinamičnom okruženju grupne diskusije u predavaonici.

Postepeno smo se preselili na platformu i to u pravi čas i pokazalo se da smo spremni odgovoriti na situaciju uvjetovanu covidom. Dakle, cijelu prošlu godinu smo kontinuirano provodili projekte u sklopu ustanove i sve edukacijske programe smo izvodili na planirani način, istaknula je Briševac.

– Imamo mnogobrojne planove i pratimo sve što se događa na tržištu glede novih natječaja, zanimanja i u narednom periodu se veselimo natječajima za obrazovanje odraslih na koje planiramo aplicirati. U pripremi je i novi internacionalni ADA projekt za Srbiju, a planirani su projekti i u BiH.  Također, trenutno smo u prijavi za još jedan centar kompetentnosti za područje strojarstva. Već dugi niz godina radimo i na Erasmus projektima EU-a kojima se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Trenutno ih u Callidusu provodimo 10-tak iz različitih segmenata, a u budućnosti planiramo prijavu i na takve projekte, zaključile su Antonija Briševac i Gordana Marković, koja je, usporedo s obrazovnom, aktivna i na glazbenoj sceni i čija se dva glazbena broja nalaze unutar emisije.

Callidus – ustanova za obrazovanje odraslih nositelj je projekta „Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) u iznosu od 898.172,59 kuna, a trajat će od 26.03.2019.do 25.03.2021. godine. Callidus je ustanova koja obavlja djelatnost neformalnog i informalnog obrazovanja odraslih, a partneri na ovom projektu su Adria grupa d.o.o., Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Svrha projekta je razvoj, verifikacija te provedba edukacijskog programa za čistača/-icu koji uključuje i praktični dio nastave kod poslodavca što predstavlja njegovu jedinstvenost. U sklopu projekta educirat će se 41 nezaposlena osoba koja će kroz edukaciju usvojiti nova znanja i vještine te postati konkurentnija na tržištu rada, što će u konačnici utjecati i na njihovo zapošljavanje.

Objavljeno 19. ožujka 2021. Sva prava pridržana ©poslovniFM