Traktorom kroz karijeru

E-mail: redakcija@poslovniFM.com

Rođenjem Slavonac, a duhom zagovornik razvoja domaće poljoprivredne proizvodnje, koja na žalost sve više propada. Odrastao u nekad razvijenom poljoprivrednom kraju u okolici Županje, odmah nakon završetka fakulteta, pokazao afinitete prema dobrim poljoprivrednim pričama. Najprije u dopisništvu Glasa Slavonije, a potom i u Hini – gospodarskoj redakciji.
Kao traktorom kroz karijeru, koja traje gotovo 25 godina, prošao je i „orao“ po brojnim redakcijama – od Poslovnog tjednika, koji se kasnije transformirao u Poslovni dnevnik, a potom više od 10 godina u Jutarnjem listu. Kako bi proširio svoje horizonte i upoznao tajkune iz cijele regije, četiri je godine hrvatsku javnost informirao iz Beograda odakle je bio dopisnik Jutarnjeg lista.
A potom opet u gospodarstvu. Jedan je od začetnika reportaža o najboljim hrvatskim OPG-ima, pa je kroz teren i upoznavanje stanja u poljoprivredi upoznao jedan ogroman dio hrvatskih proizvođača. Sa željom da svoje znanje iskoristi i kroz poljoprivrednu politiku upustio se u avanturu zvanu glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede (četiri godine). Kao rezultat tog „eksperimenta“ nastala je akcija Zlata vrijedan – biramo najbolji OPG. Ideja koja je godinama sazrijevala u njegovoj glavi, postala je realnost i ove godine slavi šest godina kako se kroz Večernji list i s Ministarstvom poljoprivrede bira najbolji OPG. A tu je i petoljetka Sajma zimnice – također jedna od ideja koja je plod mašte i iskustva agro novinara.
Danas urednik i voditelj portala Agrobiz.hr, novinar u Večernjem listu i Poslovnom dnevniku.
I nakon 25 godina najsretniji kada s terena donese neku novu uzbudljivu agro priču...

Leave a Comment