Zagreb, 8. listopad 2020. (IMC) – U studenom ove godine, kada je na snazi Zimski red letenja, Croatia Airlines nastavlja povezivati Hrvatsku s europskim metropolama i prometnim čvorištima, dok će se zračna povezanost unutar Hrvatske putnicima i nadalje osiguravati letovima u domaćem redovitom prometu.

Tijekom studenog zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivat će Hrvatsku izravno sa 12 međunarodnih odredišta (Frankfurt, Amsterdam, London, Pariz, Zürich, Bruxelles, Kopenhagen, Rim, München, Beč, Sarajevo, Skopje), dok se putnicima iz navedenih prometnih čvorišta i nadalje pružaju povoljne mogućnosti priključnih letova diljem svijeta, osobito na letovima partnera Croatia Airlinesa iz udruge Star Alliance. 

U međunarodnom redovitom prometu glavni grad Hrvatske Zagreb bit će izravno povezan s 12 europskih odredišta, a iz Splita će se letjeti u 2 europske metropole Frankfurt i München.

U domaćem redovitom prometu zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivat će Zagreb s Dubrovnikom i Splitom te Zadrom i Pulom.

Croatia Airlines i u ovim je izvanrednim okolnostima, u kojima dinamiku poslovanja i letenja uvelike diktira pandemija koronavirusa, potvrdila da predstavlja strateški dio hrvatske prometne infrastrukture omogućujući kontinuiranu prometnu povezanost Hrvatske sa svijetom i unutar državnih granica. Zrakoplovi tvrtke ni u jednom trenutku nisu prekinuli letenje, dok su tijekom vrhunca turističke sezone izravno povezivali Zagreb s 14, Split s 11 i Dubrovnik sa 7 međunarodnih odredišta.

Sigurnost letenja, odnosno putnika i dalje ostaje prioritet u poslovanju Croatia Airlinesa. Sve mjere zaštite, koje tvrtka provodi od pojave epidemije koronavirusa, u potpunosti su usklađene s odlukama i preporukama javnozdravstvenih tijela i zrakoplovnih vlasti. Za cijelu posadu zrakoplova obvezno je korištenje zaštitne opreme i sredstava (maske, rukavice, dezinficijensi), zrak u putničku kabinu zrakoplova ulazi iz atmosfere i pritom se pročišćava najsuvremenijim filterima, a zrakoplovi se kontinuirano dezinficiraju. Također, za putnike i nadalje vrijedi obveza nošenja pokrivala za lice i maski tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini, a na raspolaganju su im i dezinfekcijske maramice.

Potrebno je istaknuti da Croatia Airlines zbog epidemiološke krize svojim putnicima nudi fleksibilne uvjete u vezi s kupnjom karte i putovanjem, a na raspolaganju im je neograničen broj promjena datuma putovanja bez naplate naknade, kao i povrat uplaćenog novca u obliku vouchera koji se može zamijeniti za novu kartu u razdoblju od godine dana od izdavanja. Detaljnije informacije mogu se dobiti na prodajnim mjestima tvrtke i agentskoj mreži, a objavljene su i na kompanijskoj web stranici www.croatiaairlines.hr