Zagreb, 2. veljače 2021. (Erstebank) – Erste banka i Erste grupa od početka su bile otvorene za konstruktivni razgovor s ciljem mirnog rješavanja spora koji se vodi pred arbitražnim sudom u Washingtonu. Shodno tome, uvažavajući napore koji su posljednjih godina učinjeni s ciljem poboljšanja opće investicijske klime u Republici Hrvatskoj te imajući u vidu specifične izazove i okolnosti koji se u trenutačno nalaze pred hrvatskim gospodarstvom, građanima i poslovnim subjektima, postignuti dogovor, koji će rezultirati povlačenjem tužbenih zahtjeva pred navedenim sudom, smatraju konstruktivnim i prihvatljivim rješenjem.

Erste banka i Erste grupa svojim će transparentnim i konstruktivnim pristupom nastaviti biti snažan oslonac na putu oporavka i daljnjeg razvoja hrvatskog gospodarstva, kao i na putu Republike Hrvatske prema Eurozoni, pružajući pritom snažnu potporu svojim klijentima te uvažavajući potrebe cjelokupne društvene zajednice.

Vlada je postigla dogovor sa šest banaka koje su protiv Hrvatske pokrenule arbitražni postupak pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu zbog zakona o konverziji kredita iz 2015. godine