• Nestlé Adriatic u zelene aktivnosti uključio zaposlenike, umjetnike, eko-entuzijaste i građane
  • Hrvati sve svjesniji važnosti brige o okolišu, izrazili želju za održivijim sustavom sortiranja otpada

Zagreb, 22. runa 2021. (GIA) – Građani iz svih krajeva Hrvatske, svojim su savjetima za održiviju svakodnevicu sudjelovali u Nestlé inicijativi Biraj Zeleno. Najkorisnije od njih, poznata ilustratorica Maja Tomljanović objedinila je u tri jedinstvene infografike. Svaka prikazuje po šest održivih preporuka s fokusom na smanjenje upotrebe vode i plastike te smanjenje otpada, s posebnim naglaskom na otpad od hrane.

Kompanija Nestlé odlučila je javno objaviti savjete građana kako bi i oni potaknuli širu javnost na zajedničko djelovanje i aktivno poduzimanje koraka prema očuvanju okoliša. U sklopu kampanje, građani su aktivno upozorili i na izazove s kojima se susreću, a koji otežavaju njihove zelene izbore.

,,Nastavljamo snažno s aktivnostima za očuvanje okoliša pa će tako Nestlé zaposlenici pomoći u uređenju okoliša jedne zagrebačke gimnazije, ali će i zasaditi 150 sadnica hrasta lužnjaka u suradnji s O2. Dio je to veće regionalne inicijative u sklopu koje će Nestlé na razini JI tržišta  do kraja ove godine zasaditi ukupno 35 tisuća sadnica drveća.  Za listopad je planirano hrvatsko predstavljanje eko-izložbe „Čista umjetnost“, zbog koje je 250 kilograma otpadnog materijala dobilo novu svrhu u sklopu naše regionalne inicijative za očuvanje i zaštitu okoliša“,izjavila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic.

Nestlé je, povrh svega navedenog, jedna od prvih kompanija koja je na globalnoj razini objavila detaljan plan o svojim koracima u borbi protiv klimatskih promjena.

Jedan od najvažnijih koraka u borbi protiv klimatskih promjena je i fokus na podršku poljoprivrednicima i dobavljačima u napretku i implementaciji regenerativne poljoprivrede. Već sad na globalno surađuje s 500.000 poljoprivrednika i 150.000 dobavljača. Nestlé očekuje da će dobiti oko 14 milijuna tona sastojaka za svoje proizvode kroz regenerativnu poljoprivredu do 2030. godine.

Nestlé u potpunosti transformira svoje poslovanje – od nabave sirovina, proizvodnog procesa, distribucije pa do edukacije partnera i krajnjih potrošača.

Nestlé će unutar dvije godine transformirati svoj transportni lanac te će sva vlastita vozila i  kamioni  biti oni s nižim emisijama ugljika kako bi i na taj način ubrzali napore ka nultoj neto emisiju ugljika do 2050. godine, odnosno, njenom prepolovljenu do 2030.)

Uspjeh se temelji na savezništvima s partnerima koji dijele istu viziju za održiviju budućnost i  konkretnim djelovanja u području okoliša i klime.

Izvor: Komunikacijski laboratorij Foto/Infografike: Nestle Adriatic

Objavljeno 22. rujna 2021. Sva prva pridržana PoslovniFM