Zagreb, 16. veljače 2022. (GIA) – Oporezivanje osoba koje rade u inozemstvu tema je koja sa sobom donosi mnogo nejasnoća, od poreznih obveza u Hrvatskoj za porezne rezidente pa sve do ostvarivanja prava iz ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Upravo s ciljem edukacije javnosti o ovoj temi, KPMG Hrvatska organizira webinar pod nazivom „Rad u inozemstvu i porez u Hrvatskoj” u četvrtak, 17. veljače s početkom u 10 sati.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-mail adrese nberglez@kpmg.com ili prijavnice koju možete pronaći na linku.

Webinar će voditi Kristina Grbavac, direktorica u Poreznom odjelu KPMG-a Hrvatska i Violeta Đebro, viša menadžerica u Poreznom odjelu KPMG-a Hrvatska.

Cilj ovoga webinara je svojevrsna edukacija javnosti. Tako ćemo zainteresiranima ponuditi odgovore na pitanja poput onih ima li Hrvatska pravo oporezivati dohodak građana koji plaćaju porez u inozemstvu gdje rade, kako potvrditi status rezidenta/nerezidentna u Hrvatskoj, što mogu učiniti oni koji su godinama radili u inozemstvu, a nisu do sada prijavili taj dohodak u Hrvatskoj i brojna slična pitanja”, najavila je Kristina Grbavac, direktorica Poreznog odjela KPMG-a Hrvatska.

Poziv koji je Porezna uprava uputila građanima da dobrovoljno prijave svoje dohotke iz inozemstva iznenadio je veliki broj građana koji rade u inozemstvu. Države članice redovito razmjenjuju informacije o dohotku kako bi se uvjerile da porezni obveznici ispunjavaju svoje obveze te suzbile porezne prijevare i utaje. Upravo se tu javlja nejasnoća kod većine građana o tome tko je dužan platiti dodatni porez, a tko nije.

Izvor: Millenium promocija/KPMG

Objavljeno 16. veljače 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.