Zagreb, 20. prosinca 2022. (GIA) – Češki investitor RC Europe ishodio je građevinsku dozvolu za izgradnju distributivno-logističkog centra u gospodarskoj zoni Bobovica u Samoboru vrijednog 75 milijuna eura. Zelena investicija ima potencijal otvoriti stotine novih radnih mjesta, a centar bi trebao uključivati 86.000 m2 skladišnog prostora, izgrađenog po najmodernijim principima zelene gradnje, neto visine 12 m, pogodnog za logističku i proizvodnu djelatnost.

„Zadovoljstvo mi je potvrditi da se naš projekt izgradnje centra RC Zone uspješno nastavlja dalje. S ishođenom građevinskom dozvolom nestala je i zadnja prepreka za realizaciju naše investicije koju nestrpljivo čekaju i potencijalni zakupci i partneri s kojima smo u pregovorima od početka godine. Svi oni uvelike cijene ne samo izvrsnu lokaciju, nego i karakteristike našeg centra koji će predstavljati jedinstven primjer potpuno zelene i održive gradnje u segmentu logistike u zemlji. Kao i svaka investicija, i naše će ulaganje doprinijeti kvaliteti života lokalnog stanovništva, ne mislim pritom samo na nova radna mjesta, već i na razvoj infrastrukture i bolju prometnu povezanost Samobora i okolice“  – izjavio je Antonín Dillenz, generalni direktor RC Europe te dodao:

„Hrvatska je konačno na pragu Schengena i eurozone. Za nas to znači daleko manje troškove poslovanja i transporta, u logistici su granične kontrole dio svakodnevice, stoga Europa bez granica za nas uistinu znači uštedu vremena i novca. Mogu potvrditi da su i naši osnivači iz Češke zadovoljni ovim vijestima jer su odabrali upravo Hrvatsku kao zemlju za investiranje i poslovanje te se nadamo uspješnom otvorenju centra koje planiramo za 2024. godinu.“

RC Europe već je ishodio potrebne građevinske dozvole za gradnju pristupne ceste i izmještanje Breganskog kolektora te završio većinu infrastrukturnih radova, čime je omogućena daljnja realizacija investicije. Uz izgradnju pristupne ceste, nedavno su završeni i radovi na području rotora, uključujući vertikalnu signalizaciju te je završen proces izgradnje oborinske odvodnje, a započela je i izgradnja javnog parkinga i pristupnog mosta do centra. Svi navedeni radovi predstavljaju pogodnost i za Samobor i okolicu jer će ukloniti teški promet od naseljenog područja te olakšati pristup poslovnoj zoni u budućnosti.

RC Zone projektiran je prema najnovijim građevinskim i ekološkim standardima zelene gradnje, a nalazit će se na strateški iznimno povoljnoj lokaciji koja osigurava dostupnost velikih europskih metropola, blizak pristup Sloveniji i izlaz za Samobor na autocesti A3. Projektom će biti stvoreno stotine novih radnih mjesta za različite vrste ​​radnika iz Samobora i okolice. Otvorenje logističkog centra RC Zone  Samobor planirano je za 2024. godinu.

Više informacija pronađite na: https://rc-zone.hr/hr/logisticko-distributivni-centar-u-samoboru/

Izvor i foto: Val grupa

Objavljeno 20. prosinca 2022.