Zagreb, 15. prosinca 2020. – Vanja Figenwald, Domagoj Novokmet i Antonija Grbavac  proglašeni su najboljim poslovnim/gospodarskim novinarima u Hrvatskoj na svečanoj dodjeli Nagrade ‘Hrvoje Mateljić’ koja se održala danas u Hrvatskome novinarskom društvu.

Nagrada ‘Hrvoje Mateljić’  dodjeljuje se za najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljene u tiskanom ili digitalnom mediju, za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) i za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina.

Vanja Figenwald, novinar poslovnog tjednika Lider osvojio je nagradu za novinske priloge objavljene u tiskanom i digitalnom obliku, Domagoj Novokmet s N1 televizije za za elektroničke medije (radio ili tv) i Antonija Grbavac iz studentskih novina Global za najbolju mladu novinarku do 29 godina.

Svi pobjednici, osim posebnog priznanja, dobili su i nagradu u obliku novčanog iznosa od 10.000 kuna, a o nagradi je odlučivao žiri sastavljen od uglednih novinara i urednika gospodarskih redakcija te stručnjaka iz gospodarstva.

Nagradu je Lider utemeljio u znak sjećanja na prerano preminulog kolegu, novinara Hrvoja Mateljića. Osim što se njome želi sačuvati uspomena na Hrvoja, želi se odati priznanje kolegama i kolegicama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu. Hrvoje Mateljić (1974. – 2008.) bio je profesionalni novinar 12 godina prije nego što je tragično preminuo. Pratio je sektor telekomunikacija, spajanja i preuzimanja, a svu širinu svog znanja pokazao je u makroekonomskim temama.