Zagreb, 20. prosinca 2022. (GIA) – Tvrtka Novi Poduzetnik koja stoji iza medijske platforme Poduzetnik, postala je većinski vlasnik tvrtke Nativa media, izdavača portala Naturala.

Internetskom lifestyle magazinu koji u fokusu ima zdrav i održiv stil života, to će omogućiti daljnji razvoj.

„Ponosni smo što smo svoj portfelj obogatili novim nišnim izdanjem koji svoje vrijednosti dijeli s našim čitateljima. Vjerujemo kako ćemo sada čitateljima moći pružiti kvalitetan željeni sadržaj u obujmu koji ih zanima, a klijentima još više mogućnosti za oglašavanje. Naime, Naturala koja se specijalizirala za zelene teme i wellbeing, ima veliko iskustvo u stvaranju native sadržaja“, kazao je Ognjen Bagatin, većinski vlasnik tvrtke Novi Poduzetnik.

Oba medija veliku pozornost posvećuju izravnom kontaktu s onima zbog kojih postoje. Zbog toga će Naturala intenzivirati aktivnosti na društvenim mrežama, a za svoje će čitatelje nastaviti organizirati i događaje uživo.

„Sve se više građana okreće zelenom lifestyleu i wellbeingu. U 2023. te godinama koje dolaze, želimo ne samo osluškivati što ih zanima, nego ih i upoznavati s temama iz područja koja su sve važnija za našu budućnost. I situacija na regionalnoj te svjetskoj razini, od inflancije preko rasta cijena energenata do narušenog mentalnog zdravlja građana, potiče nas da više promišljamo o vlastitoj svakodnevici. Dosadašnji stil života čovječanstva na sjevernoj hemisferi traži alternativu. Više ćemo se baviti zdravljem, hranom, energijom…“, rekla je Andrea Neđeral, glavna urednica Naturale i direktorica tvrtke Nativa media.

U vlasništvu Novog Poduzetnika sada je 80 posto Nativa medije.

Direktor Novog Poduzetnika Vladimir Mihajlović istaknuo je da će se redakcije dvaju medija spojiti što će s jedne strane donijeti povećanje zajedničkog znanja i iskustva, a s druge optimizaciju troškova.

Izvor i foto: Poduzetnik

Objavljeno 20. prosinca 2022. Sva prava pridržana.