Zagreb, 16. travnja 2020. – “Razrađujemo čitav niz mjera koje se odnose na područje medija”, otkrila je u razgovoru za poslovniFM ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, govoreći o mjerama iz svog resora za ublažavanje ekonomskih posljedica koje je izazvala epidemija koronavirusa.

“Iako su svi mediji obuhvaćeni mjerom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno mogućnošću kredita putem HBOR-a, bit će još i neke posebne mjere koje su usmjerene prema medijima. Agencija za elektroničke medije već je pustila novu tranšu uplata vezano uz fond za pluralizam medija, a bit će i neke druge mjere”, najavila je ministrica kulture.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjava o mjerama za medije.


“Planiramo još u sljedećim tjednima raspisati jedan ad hoc natječaj, koji će se dijelom financirati iz Europskog socijalnog fonda, a dijelom iz sredstava Ministarstva kulture za kulturu online. Dakle, u ovom trenutku brojni umjetnici, glazbenici, glumci i institucije dijele svoje sadržaje online. To je dobro i mi to pozdravljamo, ali to je njima jedini izvor prihoda. Oni sad te sadržaje dijele besplatno, međutim to je proizvod njihovog rada, od toga oni žive, i ovim ad hoc natječajem želimo svima onima koji su to već počeli raditi i koji će raditi u budućnosti, proizvoditi i na neki način dijeliti sadržaje na takav način, omogućiti određenu programsku potporu”, najavila je ministrica Obuljen Koržinek govoreći za emisiju Bizkultura poslovnog radija poslovniFM.