Zagreb, 20. travnja 2021. (Vrh komunikacije) – Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) ususret 14. dodjeli nagrada Grand PRix, proglasila je doktora Natka Becka, vodećeg specijalista radiologije u Dječjoj bolnici „Srebrnjak“ najboljim komunikatorom 2020. godine.

Nagrada Komunikator godine dodjeljuje se 12. godinu zaredom, i to osobama koje su se istaknule komunikacijskom izvrsnošću u javnom prostoru, iako im to nije struka.

Među finalistima ovogodišnjeg izbora, osim doktora Becka, bili su i Seizmološka služba, Udruga Glas poduzetnika, profesor Dejan Nemčić te radijska voditeljica i novinarka na Radio Sljemenu Ivana Radaljac Krušlin.

– Uloga doktora Becka u našem komunikacijskom nebu je edukativna, informativna i preventivna, uz dozu opuštenosti i humora. Natko je svojom lakoćom komuniciranja i otvorenošću zaslužio titulu doktora i u komunikacijskom smislu, istaknuo je Igor Vukasović, predsjednik ovogodišnjeg žirija.

Otvorenost i lakoća komuniciranja

Doktor Natko Beck nerijetko nosi leptir mašnu i crveni nos, a kao vodeći specijalist radiologije u Dječjoj bolnici “Srebrnjak”, ima nesvakidašnji pristup prema najmlađim pacijentima jer osim što smatra da djeca zaslužuju najveći angažman, voli ih uveseljavati humorom i trikovima.

Doktor Beck radi i s odraslima, a poznat je i po tome da svako ljeto donira svoje vrijeme tijekom godišnjeg odmora i u Bolu na Braču pruža besplatne preglede ultrazvukom. Uz svoj specifičan pristup, objavljuje i video sadržaj na društvenim mrežama gdje upozorava na prevenciju razvijanja određenih bolesti, a njegove savjete sluša više od 17 tisuća pratitelja.

– Ova nagrada mi znači nevjerojatno puno, čak da je iz moje struke nagrada mi ne bi značila toliko. Zakoračio sam u nešto novo, nešto divlje, a u tom nečem novom i divljem sam dobio priznanje od komunikacijske struke i na tome im hvala. Ekstremno sam sretan i ponosan, a ova nagrada će mi biti poticaj za daljnji rad i pozivam sve da i dalje nastave komunicirati o zdravlju jer je to jedino ispravno, izjavio je doktor Natko Beck.

Vilim Ribić – Antikomunikator godine

Ovogodišnji Šipak godine, nagrada za Antikomunikatora godine pripala je Vilimu Ribiću, glavnom tajniku Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja za doprinos lošoj komunikacijskoj praksi u hrvatskom javnom prostoru.  Kao netko tko zastupa sve radnike, nikada ih ne bi trebao dijeliti na privatni i državni sektor.

Upravo zbog takvih podjela i izjava kao što je „I radnici u privatnom sektoru dobit će božićnice“ stvorio je podjelu u društvu i svojom komunikacijom u javnosti doprinio stvaranju jaza između privatnog i javnog sektora, zaključak je žirija.

Proglašenje pobjedničkih projekata 14. Grand PRixa i 1. međunarodnog Grand PRixa ove godine će se održati na daljinu, uz prijenos uživo na YouTube kanalu HUOJ-a, u četvrtak, 22. travnja od 16:30 sati.