Zagreb, 24. siječnja 2023. (GIA) – Ako si kreativna osoba željna stjecanja novih iskustava, dobivanja velikih poslovnih prilika ili želiš olakšati i doprinijeti drugima da uz pomoć tvoje mobilne ili web aplikacije žive jednostavnije – ovo je natjecanje za tebe!

Bez obzira jesi li student IT područja ili samo imaš želju za izradom aplikacija i uz to znanja o programiranju i dizajniranju, prijaviti se možeš od 20.01. do 10.02. ovdje. Ako imaš prijatelje s kojima dijeliš isti interes postoji mogućnost natjecanja u timu ili pripojenja nekom timu ako se ne želiš natjecati individualno.

Što je zapravo LUMEN Development?

LUMEN Development natjecanje je edukativnog karaktera koje glasi kao najveće i jedino takvo studentsko natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u RH, a provodi ga udruga eSTUDENT.

Svoje dizajnerske, prezentacijske i programske vještine moći ćete iskazati u timu od 2 do 4 člana na temelju zadanog konkretnog slučaja od strane akademske zajednice i partnera natjecanja.

Partneri natjecanja

Udruga eSTUDENT surađuje s mnogim partnerima pa će tako i kroz ovo natjecanje Little Code ponuditi pomoć okorazvoja softvera. Surađivat će i agencija za digitalni dizajn i razvoj – Ars Futura i međunarodna tvrtka za razvoj softvera – Tacta.

Sudjelovat će i Asseco grupa specijalizirana za proizvodnju i razvoj softvera, prisustvovat će i tvrtka GDi koja se bavi softverima za poslovne procese, Undabot odnosno tehnološka tvrtka za kreiranje prilagođenih end-to-end mobilnih i web rješenja i Five koji nudi sve od dizajna proizvoda, razvoja softvera do marketinga.

Natjecanje neće proći bez mSTART – softverske tvrtke koja također nudi širok spektar rješenja za polja iz svakodnevnog života (internetska trgovina, poslovno izvještavanje, platni promet), Netgen kompanije koja pomaže u izradi web rješenja za poboljšanje korisničkog iskustva i Microblink za AI rješenja za nesmetano korisničko iskustvo.

Nagradni zadatak

Ako te ovo natjecanje zaintrigiralo i razmišljaš o prijavi, u petak 20.01. u kino dvorani SC-a od 11 do 17 sati biti će predstavljanje nagradnog zadatka.

Teme case-a, tj. nagradnog zadatka su sport, umjetnost, promet, održivi razvoj, osobne financije, lifestyle i IoT. Uvjet je da aplikacija bude unutar jedne od navedenih tema te da pokriva poslovne i minimalno 3 tehničke smjernice.

Neke od tehničkih smjernica su mogućnost nadogradnje i održavanja koda, da je aplikacija user friendly, da je sadržaj aplikacije personaliziran za svakog korisnika, da se koriste real-time podaci. Što se tiče poslovnih smjernica, tvoj proizvod mora imati definiran Unique Selling Proposition te je potrebna predodžba o tome kako bi vaša aplikacija bila primjenjiva i prihvaćena na tržištu.

Nagrade za najbolje

Za najbolje studente tu su i nagrade novčanih vrijednosti; za prvo mjesto 2000,00 EUR, drugo mjesto dobiva 1350,00 EUR, a treće 700,00 EUR. Također, postoji nagrada za najbolju prezentaciju u iznosu od 150,00 EUR.

Imajte na umu da nagrada koju možete dobiti ne mora biti samo novčana, već i poslovna prilika u jednim od najboljih kompanija u tom području.

Prijavi se, iskaži svoje znanje, vještine i sposobnosti putem linka te iskoristi priliku koja te može odvesti puno dalje nego što očekuješ!

Izvor i foto: e-student

Objavljeno 24. siječnja 2023.