Zagreb, 13. lipnja 2023. (GIA) – Podravka i Sveučilište Sjever potpisali su ugovor kojim se dodatno proširuje dosadašnja suradnja, a koprivnička kompanija postaje nastavna baza Sveučilišta.

U sklopu današnjeg svečanog otvorenja nove zgrade Prehrambene tehnologije u Koprivnici ugovor o međusobnoj suradnji svečano su potpisali Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke i Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever.

Podravka će tako sudjelovati u znanstveno-istraživačkim i stručnim projektima Sveučilišta, omogućiti organizaciju i izvođenje stručne prakse, omogućiti kontrolu naučenih vještina, organizirati gostovanje na pojedinim kolegijima, s ciljem predstavljanja iskustava iz prakse i slično. S druge strane, Sveučilište Sjever obvezalo se kvalitetno pripremiti studente za vježbovnu nastavu, razraditi načine provjere stečenoga praktičnog znanja i drugo.

Sveučilište Sjever novom je zgradom u kompleksu koprivničkog kampusa osiguralo moderne laboratorije nužne za edukaciju stručnjaka i znanstvenika iz područja prehrambene tehnologije. U zgradi se nalaze četiri laboratorija i pet predavaonica ukupnog kapaciteta 450 osoba koje će koristiti svi studenti Sveučilišta Sjever. U obnovu i opremanje zgrade Sveučilište je uložilo više od dva milijuna eura vlastitih sredstava.

Nakon svečanog dijela događaja, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić uzvanicima i studentima održala je i prigodno predavanje, upoznavši ih dodatno sa vlasničkom strukturom Podravke, poslovnim procesima unutar kompanije, ali i važnosti neprestanih inovacija.

„Čestitam Sveučilištu Sjever na izgradnji nove zgrade Prehrambene tehnologije. Od početka rada Sveučilišta napravljene su zaista sjajne stvari, a ovo je još jedan veliki korak prema naprijed. Podravka je danas s ponosom potpisala ugovor kojim proširujemo našu dosadašnju suradnju. Time postajemo partneri i zajednički brinemo o daljnjem razvoju znanja i stručnosti u području prehrambene tehnologije. Vjerujem da ćemo svi zajedno doprinijeti razvoju stručnih i kompetentnih stručnjaka, a na taj način utjecati i na budućnost prehrambene industrije u Republici Hrvatskoj“, rekla je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

„Prirodno je da razvijamo studijske programe koji su korisni sjeveru Hrvatske jer su brendovi koji nastaju ovdje prepoznatljivi u cijelome svijetu. Na Sveučilište smo doveli vrhunske znanstvenike koji svoji znanje nesebično dijele studentima, kako bismo stvarali kvalitetne kadrove koji mogu raditi i doprinositi kompanijama poput Podravke. Ovo partnerstvo još je jedan veliki korak u dobrom smjeru“, rekao je Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever.

Izvor i foto: Podravka

Objavljeno 13. lipnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.