Zagreb, 7. travnja 2020. – Autentika – volim domaće Facebook grupa kreirana 9. veljače (https://www.facebook.com/groups/201665131228512/), okupila je oko 170 proizvođača – obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, udruga, obrtnika i ostalih proizvođača te trgovina voćem i povrćem, s ciljem izravnog povezivanja s kupcima.

Pokrenula ju je Željka Balja, inače diplomantica turizma koja se već godinama bavi promocijom proizvoda i usluga te blogerica na blogu Autentika, dok je za vizualni identitet djelo mlade slavonke Andreje Vidović.

Grupa Autentika – volim domaće je od samog početka privatna, uređena, administrirana i tematski opredijeljena s proizvodima radi lakšeg snalaženja. Dosad je 7500 korisnika zadovoljno pruženim uslugama do vrata te svim potrebnim informacijama koje direktno mogu dobiti u Grupi (proizvođač ili distributer/proizvod/cijena/kontakti/način dostave i lokacija dostave).

Iskustva proizvođača su raznolika od odnih koji bi vrlo rado dostavljali, ali nemaju propusnicu, neki su dogovorili dostavu dostavnim službama, dio ih je organizirao osobnu dostavu i sad su u potrazi za dodatnim dostavljačima kako bi odgovorili zahtjevima naručitelja.

Vjerujem da svi na neki svoj način možemo pomoći, a društvene su mreže idealan alat za tako nešto. Moja je usluga u potpunosti besplatna i pomoć pružam od srca svima koji je u ovim trenucima trebaju, a i nakon prolaska ove situacije. Interes za daljnjim informacijama pokazali su i članovi grupe putem ankete provedene u grupi pa sam u pripremi i s drugim dodatnim aktivnostima i istoimenom facebook stranicom“ – kazala je Željka Balja.

Zadnjih dana uveliko pomažu i liste obiteljsko – poljoprivrednih gospodarstava koje su objavili pojedini Gradovi na svojim službenim stranicama, a Željka ih je prenijela u svojoj grupi kako bi vidljivost istih bila veća.

Iz Autentike i ovim putem pozivaju sve ljubitelje domaćih namirnica da se pridruže grupi kako bi što prije doznali kako naručiti željene namirnice za blagdanski stol.