Zagreb, 11. veljače 2021. (Komunikacijski ured) – Nakon kupovine tvrtke Severović d.o.o. prošle godine, SeneCura je sada preuzela osnivačka prava od tvrtke Drugi dom Gaj, što uključuje vlasništvo i upravljanje nad domom Drugi dom Gaj na Trešnjevci i njegovom podružnicom Drugi dom Sesvete. Novi tržišni iskorak nastavak je širenja poslovanja SeneCura grupe u Hrvatskoj.

 „Starijim osobama u Hrvatskoj želimo ponuditi kvalitetnu njegu prema najvišim SeneCura standardima izvrsnosti. U kolovozu prošle godine SeneCura je ušla na hrvatsko tržište s prvim domom SeneCura dom za starije i nemoćne Novaki Bistranski i u vrlo kratkom roku uskladila poslovanje s praksom i standardima kakve primjenjujemo u Austriji i na drugim tržištima na kojima smo prisutni. SeneCura grupa je sinonim za stručnost, pouzdanost i kvalitetu, a svoje poslovanje kontinuirano unapređujemo uvodeći inovacije i prateći nove trendove i spoznaje o mogućnostima poboljšanja kvalitete života i u trećoj dobi“, rekao je Anton Kellner, izvršni direktor SeneCura grupe.

Ključna smjernica kojom se SeneCura vodi u svim svojim poslovnim aktivnostima glasi – ‘bliže čovjeku’. U njoj je sažet poslovni pristup tvrtke u oblikovanju usluga koje pruža, a u čijem je središtu osobnost svakog pojedinca i stvaranje dodane vrijednost za korisnike, njihove obitelji, zaposlenike doma i cjelokupnu lokalnu zajednicu.

SeneCura se zalaže za očuvanje ljudskog dostojanstva u svakoj fazi života, a to podrazumijeva tjelesno i duševno zdravlje, individualnost, samostalnost, aktivno sudjelovanje u društvenom životu i poštivanje privatnosti.

„U nova dva zagrebačka doma dodatno ćemo unaprijediti kvalitetu usluge i skrbi za korisnike temeljem našeg širokog znanja i dugogodišnjeg iskustva u zdravstvenoj njezi starijih osoba. Vodilja ‘bliže čovjeku’ doista prožima sve segmente našeg poslovanja te, uz očuvanje ili poboljšanje kvalitete života, svakom korisniku pružamo i razumijevanje, suosjećanje i osjećaj pripadnosti. Novi tržišni iskorak SeneCura grupe omogućuje nam da ovakav pristup i kvalitetu usluge ponudimo i većem broju korisnika u Hrvatskoj“, naglasila je Jasna Krijan, direktorica domova za starije osobe SeneCura u austrijskoj Koruškoj i Hrvatskoj, koja brine o usklađenosti poslovanja na novim tržištima sa standardima SeneCura i ORPEA grupe kojoj tvrtka pripada.

Nova dva SeneCura doma imaju ukupan kapacitet od 173 kreveta, a SeneCura sada na hrvatskom tržištu može pružiti usluge zdravstvene njege za ukupno 321 korisnika na trima lokacijama.