Zagreb, 29. travnja 2021. (GIA/YBC) – Youth Business Camp, namijenjen svim mladima od 15 do 19 godina te programski usko vezan za edukaciju na području osnova ekonomije, prvi će se put održati u Trakošćanu od 27. lipnja do 10. srpnja ove godine. Kamp je dio programa World Innovation and Change Management Institute iz Ženeve.

Nakon istraživanja koje je World Innovation and Change Management Institute proveo, rezultati su pokazali da nove generacije mladih ne znaju dovoljno o osnovnim konceptima poslovanja i ekonomije, kao što su upravljanje projektima, osnove financija, brandiranje, marketing, PR, turizam, ali također ne razumiju što je intelektualno vlasništvo. Iako su spretni u komuniciranju na različitim digitalnim platformama, nisu dovoljno upoznati s ključnim pitanjima koncepta digitalne komunikacije. Istraživanje je također pokazalo da mladi ljudi imaju puno ideja, ali nažalost, mnogi srednjoškolski programi ne uspijevaju dovoljnonadahnuti i pripremiti nove generacije za bolje razumijevanje poslovanjakako bi svoje ideje jednog dana pretvorili u stvarnost. Nažalost, nakon završene srednje škole, a i fakultetske naobrazbe, nedovoljno je prakse. Cijeli koncept se u većini slučajeva svodi na teoriju.

Znanje i edukacija su nešto što nikada nikome ne može biti oduzeti, nažalost kurikulum edukacijskog sustava nedovoljno inspirira mlade na području kreativnosti poduzetništva, samostalnog razmišljanja ,a upravo to želimo uz povezivanje mladih , timski rad kroz stvaranje timskog duha te prezentacijske vještine, potaknuti i insprirati polaznike kako bi im olakšali orijentaciju za njihova buduća zanimanja. Investiranje u znanje, predstavlja investiranje u budućnost. Naša želja je da prepoznate potencijal upoznavanja naših polaznika s Vama i napravite prvi korak na drugačiji način te kroz svoju priču stvorite nove vrijednosti i budete primjer odlične prakse.

Posebno ističemo da je Youth Business Campima jedinstveni programski sadržaj. Niti jedan kamp za mlade u svijetu u ovom trenutku nema teme koje mi nudimo našim polaznicima. Želimo istaknuti da će ovaj kamp biti usmjeren na razvoj poduzetničkih vještina mladih kroz grupni rad uz mentorstvo te konačnom prezentacijom, a svi polaznici dobit će i certifikat World Innovation and Change Management Institute Ženeva, Švicarska.