Zagreb, 8. srpnja 2020. (Grizli) – Fiskalna.hr, tvrtka koja se fiskalnim blagajnama bavi od samih početaka uvođenja fiskalizacije, u procesu je razvijanja jedinstvene aplikacije koja će korisnicima omogućiti niz noviteta i tako još više olakšati proces izdavanja računa i vođenja poslovanja. Aplikacija bi također objedinila sve funkcionalnosti postojećih aplikacija i donijela nove mogućnosti za sve korisnike, bez obzira na vrstu uređaja koju koriste.

S obzirom na to da su funkcionalnosti aplikacije modularne, korisnici će sami moći birati način i funkcije naplate (primjerice, korisnik koji ima ugostiteljski objekt i želi voditi skladište robe može odabrati takvu funkcionalnost, može odabrati želi li izdavati račune po stolovima, itd. Ukoliko korisnik pruža uslugu smještaja može uključiti funkciju izračuna boravišnih pristojbi, ukoliko se bavi prodajom pića može uključiti funkciju povrata ambalaže. Korisnik bira želi li koristiti funkciju e-računa, može postaviti što djelatnik može raditi i vidjeti unutar aplikacije (izvještaji, storno računa, produljenje pretplate…), korisnik također može konfigurirati i sam izgled aplikacije (način prikaza artikala, boju sučelja, raspored elemenata…).

Jedna od posebnih novosti je i uvođenje plaćanja putem kriptovaluta, za koju Miro Crnković, predsjednik Uprave tvrtke Inter-net kaže: „Za uvođenje plaćanja putem kriptovaluta odlučili smo se iz razloga što potražnja za takvim načinom plaćanja raste na globalnoj razini. Velik broj naših korisnika povezan je s turizmom pa smo im ovom funkcionalnošću željeli omogućiti primanje uplata stranih klijenata koji koriste taj oblik plaćanja. Naš primarni cilj je steći iskustvo i spremni dočekati vrijeme kada će plaćanje kriptovalutama biti jedan od standardnih načina plaćanja roba i usluga. Podržane kriptovalute će za sada biti Bitcoin (BTC), Ether (ETH), XRP, EOS, Stellar (XLM) međutim lista podržanih kriptovaluta će se s vremenom povećavati“.

Fiskalna.hr jedinstvena je po jednostavnosti i modularnosti aplikacije, mogućnosti korištenja na različitim mobilnim platformama i osobnim računalima, dostupnosti i promptnosti odjela tehničke podrške, plaćanju kriptovalutama, e-računima te sigurnoj pohrani podataka u oblaku.

Aplikacija je namijenjena svim djelatnostima i obveznicima fiskalizacije koji žele brzu i intuitivnu aplikaciju uz minimalne troškove, a više možete saznati na www.fiskalna.hr