Zagreb, 3. veljače 2021. (GIA Izlog) – “Njuškawac” je idealno rješenje za mnoge kućne ljubimce kojima se osigurava svakodnevna rutina zabave, radosti i aktivnosti za potpuno fizičko i psihičko zdravlje. Reakcije svih vlasnika, ali i njihovih ljubimaca su do sad sjajne.

Ako vaš kućni ljubimac slučajno ima problem gutanja hrane bez žvakanja ili pak brzo gubi interes za igračkama, mlada zagrebačka tvrtka predstavila je idealno rješenje za takve i slične probleme. “Njuškawac” je naziv za ručno izgrađeni proizvod koji čuva fizičko i mentalno zdravlje pasa i mačaka.

Novi je to hit u ponudi prve hrvatske šetačice i čuvalice kućnih ljubimaca, Saše Španović, koja je prije pet godina pokrenula prvu tvrtku za šetanje i čuvanje kućnih ljubimaca “Pets Only”.

Mlada poduzetnica Saša Španović “Njuškawac” je napravila kao službenu igračku za svoje klijente, brojne pse koji joj dolaze na čuvanje ili šetanje, ali i mačke koje hrani diljem Zagreba, no vrlo brzo su joj se s narudžbama javili i drugi vlasnici kućnih ljubimaca.

– Većina pasa i mačaka koji borave u našim domovima život provode odmarajući se, ležeći i spavajući. Iako se preporuča održavanje rutine u njihovom odgoju, ipak su im neophodne fizičke i mentalne aktivnosti. Uz kvalitetnu ishranu i kretanje primjereno ljubimcu, potrebno mu je osigurati zabavu, radost i aktivnosti za potpuno fizičko i psihičko zdravlje. “Njuškawac” je za to idealan i reakcije svih vlasnika, ali i njihovih ljubimaca su dosad sjajne – ističe Saša i preporuča svakodnevnu uporabu igračke.

– Posebno je važan za štenad i mačiće koji mijenjaju zube, ali i koji imaju puno energije i potreban im je fokus – kaže Španović.

Igračka se može naručiti na web stranici Pets Only, a svaka se izrađuje ručno, u dogovorenim bojama.

– Iznenadio nas je interes vlasnika, gotovo na svakog kupca dobijemo najmanje jednog novog – dodaje.

Unatoč ovom hitu, Saša je i dalje fokusirana na svoj primarni posao, a to je čuvanje i šetanje psa. Svakodnevno ima preko 50 ljubimaca na čuvanju ili šetanju, a u vrijeme koronakrize i lockdowna posebna ponuda koju je istakla su – pseći rođendani.

– Kad zbog epidemioloških razloga ne možemo slaviti naše rođendane, onda psi slave svoje. Srećom, pa za njih nema potrebe za držanje socijalne distance ili dozvoljen broj peseka u prostoriji pa se onda svi oni okupe, dobiju pseću tortu i prigodne poklone, kao i međusobno druženje – kroz smijeh će Saša koja kaže da su njene usluge bile traženije nego ikad, obzirom da su mnogi bili u samoizolacijama.