Zagreb, 25. srpnja 2020. (Fortenova) – Riserva LV 2015 Vina Laguna osvojilo je zlatnu medalju na Les Citadelles du Vin i jedino je nagrađeno vino iz Hrvatske na tom prestižnom vinskom natjecanju održanom u Francuskoj na kojem je više od 50 vinskih stručnjaka i ljubitelja vina kušalo više od 700 uzoraka vina iz 29 zemalja svijeta. Nagrade za kvalitetu su time značajnije što dolaze s najstarijeg međunarodnog natjecanja na svijetu koje je ujedno i najveće vinsko natjecanje u Francuskoj s certifikatom ISO 9001, kao dokazom da se primjenjuje kvalitetan pristup te se uvažavaju strogi tehnički standardi u organizaciji. Vina Laguna na ovom renomiranom vinskom ogledu natječu se osmu godinu zaredom te su u izrazito jakoj konkurenciji dosada okrunjena s ukupno 15 medalja, od čega 12 zlatnih i 3 srebrne.

U proteklih godinu dana Vina Laguna osvojila su ukupno 36 medalja na renomiranim domaćim i inozemnim natjecanjima, od čega je čak 18 zlatnih. Pri tome zlato za Rose 2018 vino s natjecanja Mundial du Rose ima osobitu vrijednost, jer je riječ bila o natjecanju u apsolutnoj svjetskoj kategoriji, bez svrstavanja u bilo koju regionalnu ili cjenovnu kategoriju. U Agrolaguni su jako ponosni na Decanterovo zlato za Malvaziju Istarsku Riservu Vižinadu 2016, kao i na brojna zlata za Festigia crna vina Castello, Cabernet Sauvignon i Merlot na natjecanjima kao što su Emozioni dal Mondo, Concours mondial de Bruxelles.

„Osim što nagrade s međunarodnih natjecanja znače da su naša vina prepoznata u međunarodnom okruženju, one su prije svega potvrda visoke kvalitete i priznanje konstantnom trudu i profesionalnom angažmanu cijelog tima stručnjaka Vina Laguna. Za vinsku kuću je od velikog značaja kad se u jakoj konkurenciji vrhunskih vina, kao što je to bilo sad u Francuskoj, njezino vino izdvoji i nagradi. Ali, kada spojite vrsne profesionalce, iskustvo, entuzijazam i vrhunsku sirovinu, a u Agrolaguni sve to imamo, odlični rezultati ne mogu izostati“ – rekao je Vlado Čondić Galiničić, direktor Agrolagune.

„Na600 ha naših vinograda zaista se trudimo proizvoditi prepoznatljiva vina u kojima mogu uživati sve skupine potrošača. Zato Vina Laguna svoja vina dijele na linije, a to su Select, Festigia i Festigia Riserva. U Select liniji su svakodnevna lepršava i pitka istarska vina, u liniji Festigia vrhunska vina, a u Festigia Riserva liniji je najbolje od najboljeg. Riserva vina dobivena su isključivo selekcijom najboljeg, ručno branog grožđa s najboljih položaja i proizvedena u limitiranim serijama. Riserva LV 2015 je vino duboke tamne rubinske boje koje krase kompleksne voćne arome na tamnu višnju, šljivu, trešnju, slatke začinske note kave i kakaa, balzamične note iz prosušenog grožđa, poput tamjana i egzotičnih začina. U ustima je elegantno, srednje jake strukture, čvrstih tanina te trajnog voćnog okusa“ – opisuje svoju zlatnu kreaciju Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje  Agrolagune.