Zagreb, 14. travnja 2021. (ZSE) – Vedrana Jelušić Kašić nova je članica Uprave Privredne banke Zagreb. Odluku o imenovanju donio je Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb na sjednici održanoj 12. travnja 2021. Broj članova Uprave PBZ-a povećava se sa šest na sedam članova.

Vedrana Jelušić Kašić za članicu Upave imenovana je na mandat od tri godine, uz uvjet i počevši od dana izdavanja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke za obavljanje funkcije člana uprave kredite institucije, navodi se u priopćenju PBZ-a.

U PBZ dolazi iz konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte u kojoj je od rujna 2018. bila partnerica odgovorna za financijsko savjetovanje vezano za korporativne financije.

PBZ navodi kako je Vedrana Jelušić Kašić financijska stručnjakinja usmjerena na ostvarenje rezultata, s više od 15 godina upravljačkog iskustva i pružanja podrške privatnom i javnom sektoru, donošenja poslovnih odluka i definiranja reformi radeći za priznatu međunarodnu financijsku instituciju u raznim poslovnim sektorima uključujući proizvodnju, poljoprivredu, energetiku, infrastrukturu, turizam, financijski i nekretninski sektor.

Vedrana Jelušić Kašić diplomirala je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, a magistrirala iz područja međunarodne ekonomije i financija na Brandeis University u Massachusettsu.

Od 2013. do 2018. bila regionalna direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, a za EBRD je počela raditi 1998. godine