Zagreb, 14. prosinca 2022. (GIA) –

Adria Dental Group nastavila je s rastom, investiravši u polikliniku Fiziodent  iz Zagreba, jednu od vodećih poliklinika u području ortodoncije. U sastavu grupe sada je 7 klinika i 5 laboratorija na području Zagreba, Solina, Rijeke i Poreča, a ovom investicijom grupa broji preko 450 zaposlenih, među kojima je više od 180 stručnjaka dentalne medicine, koji rade u preko 80 ordinacija.

”Iznimno smo ponosni što  je poliklinika Fiziodent postala dio Adria Dental Group, čime je grupa napravila značajan iskorak na području ortodoncije.  Fiziodent se po svemu savršeno uklapa u misiju ADG-a, koja je pružanje vrhunske usluge pacijentima prema najvišim standardima i uz pomoć najmodernije tehnologije”, izjavio je Ivan Dujmović, član Nadzornog odbora Adria Dental Group.

Fiziodent ima dvije poliklinike u Zagrebu, te zapošljava ukupno 40 djelatnika. Osnovan je 2003. godine i vodeća je klinika u području prozirnih i mobilnih aparatića za zube u regiji.

”Ponosni smo na svoje vrhunske stručnjake i zadovoljne klijente, a pod okriljem Adria Dental Group vjerujemo da nas očekuje dodatni rast, kako poliklinike, tako i naših djelatnika. U Hrvatskoj smo više puta bili predvodnici svjetskih trendova u ortodonciji, a od 2021. jedini smo hrvatski Invisalign Diamond provider”, naglasio je osnivač i ravnatelj poliklinike Fiziodent Karlo Sudarević, dr. med. dent.

”Priključenjem poliklinike Fiziodent dobili smo još jednu izvrsnu ustanovu i odlične stručnjake, s naglaskom na područje ortodoncije. Svoju poziciju na tržištu gradimo inzistirajući na najvišoj kvaliteti usluge, te s ponosom možemo reći da Fiziodent iza sebe ima više od 15 000 uspješno odrađenih ortodontskih terapija, a sudjelovali su i u razvoju prvog hrvatskog brenda prozirnih aparatića ”SimplySmile”, izjavio je Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Group.

Provectus Capital Partners (PCP), investicijska tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, osnovala je najveći fond privatnog kapitala u Adria regiji, koji drži većinski udio u Adria Dental Group.

Izvor i foto: 404/Provectus Capital Partners

Objavljeno 14. prosinca 2022.