Zagreb, 15. srpnja 2021. (Komunikacijski laboratorij) – Dept, jedna od vodećih svjetskih digitalnih agencija, sa sjedištem u Amsterdamu, ovih je dana najavila ulazak na hrvatsko tržište. Dept digitalna agencija poznata je po svojem poslovnom modelu ekspanzije putem preuzimanja lokalnih perspektivnih IT i tech tvrtki, te je na domaće tržište ušla preuzimanjem splitske IT tvrtke Blazing Edge, koja tako postaje dio Depta ali ujedno i sjedište za regionalno poslovanje. 

Dept u svojem portfelju ima klijente poput Microsofta, Unilevera, Panasonica, Samsunga, Allianza, Philipsa i mnogih drugih, te su također zaslužni za podizanje interesa za ovogodišnju Euroviziju, izradom jedinstvenog 3D virtualnog pregleda natjecanja, kojeg je prošle godine pratilo više od 180 milijuna ljudi širom svijeta. Osim impresivnog klijentskog portfelja, Dept je na svjetskom tržištu prepoznat po iznimno kvalitetnom radu, te su ove godine osvojili ukupno 11 prestižnih Webby nagrada (2021 Webby Awards) za svoje klijente, među kojima su Google, Patagonia, Honig i drugi.

Preuzimanjem tvrtke Blazing Edge, Dept je započeo proces uspostavljanja lokalnih i regionalnih poslovnih odnosa te je uz splitski, nedavno otvoren i zagrebački ured. Dept je trenutno na hrvatskom tržištu prisutan s nešto više od 30 iskusnih developera iz područja web developmenta, osiguranja kvalitete i mobilea, dok je plan do kraja sljedeće godine udvostručiti broj digitalnih profesionalaca te nastaviti s rastom i tijekom nadolazećih godina. 

Ovom prilikom razgovarali smo s Ivanom Blaževićem, osnivačem splitskog Blazing Edgea i regionalnim direktorom Dept agencije koji je izjavio: „Posljednje dvije godine su za nas bile pune velikih promjena i novih izazova. S jedne strane, gradili smo vrlo kvalitetan tim IT stručnjaka kako bismo pružili što bolju uslugu svojim klijentima, dok smo se s druge strane istovremeno morali prilagođavati novom postavu i ubrzanom širenju poslovanja i kadra radi akvizicije. Biti dijelom Depta te biti prepoznat kao potencijal za regionalnu prisutnost uistinu je velika čast i potvrda kvalitete našeg rada te smo daleki  put prevalili od naših početaka u malom podrumu. Veliko je zadovoljstvo kod akvizicije pronaći nekoga s kim dijelite iste ciljeve i vrijednosti te za koga odmah osjetite da vam se kulture i odnosi poklapaju. Zajedno nam se otvaraju puno veće mogućnosti i siguran sam da, biti dijelom ovakve kompanije, donosi sa sobom i dodatnu vrijednost koja će svakako imati i veliki utjecaj na širu zajednicu unutar koje poslujemo. Naime, Dept je poznat po svom modelu društveno odgovornog poslovanja i ponašanja, te sam iznimno ponosan što ćemo i mi u Hrvatskoj provoditi projekte koji će pozitivno utjecati na društvo u cjelini.“, zaključuje Blažević. 

„Hrvatsku doživljavamo kao izvrsno uporište za naše poslovanje i širenje na ostatak regije. Imate zdravu poslovnu i poduzetničku scenu i atmosferu, dok ste istodobno idealno središte za stručnjake u kreativnosti, tehnologiji i bazama podataka. Već duže vrijeme pratimo razvoj industrije u Hrvatskoj i vrlo smo zadovoljni činjenicom da smo sada prisutni s uredima u Zagrebu i Splitu i da postajemo dijelom hrvatskog tržišta. Dodao bih i da je porijeklo moje supruge hrvatsko te volimo posjećivati ​​hrvatsku obalu i prekrasno Jadransko more tijekom ljetnih praznika, tako da sada mogu kombinirati posao sa zadovoljstvom dok sam u Hrvatskoj”, naglašava Dimi Albers, CEO Depta.