Zagreb, 9. prosinca 2020. (Erstebank) – Nakon što je prije dva mjeseca predstavljena korisnicima u Hrvatskoj, platforma George obogaćena je novom funkcionalnošću. Riječ je o digitalnom ugovaranju kunskog standardnog tekućeg računa za građane, a ta je mogućnost namijenjena novim, ali i postojećim klijentima banke koji nemaju otvoren tekući račun. Cijeli proces ugovaranja tekućeg računa za klijente je u potpunosti digitalan te nije potreban njihov dolazak u poslovnicu, dok debitnu karticu dobivaju poštom na kućnu adresu te pripadajući PIN SMS-om.

Kunski tekući račun digitalno se ugovara preko aplikacije George, a korisnici koji nisu klijenti banke mogu i George aplikaciju aktivirati potpuno digitalno. Proces ugovaranja tekućeg računa vrlo je jednostavan te se sastoji od nekoliko koraka. Nakon odgovora na zakonski propisana pitanja o namjeni i načinu korištenja računa, korisnik odabire adresu za slanje kartice i obavijesti. Potom mu se izdaje digitalni certifikat, ukoliko ga korisnik ne posjeduje od ranije, te u posljednjem koraku korisnik certifikatom potpisuje ugovor o tekućem računu. Za korisnike koji su uslugu George ugovorili koristeći mobilnu aplikaciju George, video identifikacija obavlja se putem video poziva.

U prva dva mjeseca od predstavljanja, George je aktiviralo više od 75.000 korisnika, a očekujemo da će do kraja 2024. godine imati oko pola milijuna korisnika u Hrvatskoj. Iako već sada ima brojne korisne funkcionalnosti, naša nova digitalna platforma sa svakom nadogradnjom postaje još naprednija, pametnija i inteligentnija. Vjerujem da će ova nova funkcionalnost biti interesantna korisnicima, koji više neće morati doći u poslovnicu banke kako bi otvorili tekući račun.“, rekao je Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci.

Osim boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva unutar mobilnog i internetskog bankarstva, George predstavlja i platformu za inovacije  kroz koju će se u budućnosti kontinuirano uvoditi nove mogućnosti. Izgrađen je na otvorenoj bankarskoj platformi i omogućuje dodavanje aplikacija i novih značajki trećih strana.  Korisnicima je na raspolaganju i George Store gdje već sada mogu potpuno digitalno otvoriti štednju, naručiti Diners Club karticu, aktivirati Wiener putno osiguranje ili kupiti bon za mobitel. Na razini Erste grupe George je prisutan već nekoliko godina, a u Austriji, Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj danas ga aktivno koristi više od 6 milijuna korisnika. Nedavno su pristup ovoj digitalnoj platformi dobili i korisnici u Hrvatskoj, što će u budućnosti biti omogućeno i svim ostalim zemljama u kojima je Erste grupa prisutna.