Zagreb, 7. travnja 2022. (GIA) – I ove godine, prema Euromoneyjevoj Anketi o financiranju trgovine, UniCredit je prepoznat kao najbolja globalna banka za financiranje trgovine čime je dodatno učvrstio svoju vodeću poziciju na tržištu osvojivši 22 nagrade u različitim kategorijama i regijama.

Anketa koja se provodi već jedanaestu godinu prikuplja povratne informacije od više od 11 tisuća tvrtki i financijskih institucija te pruža uvjerljive dokaze o stručnosti UniCredita kada se radi o proizvodima, vrhunskoj usluzi klijentima i dubokom razumijevanju temeljnih europskih tržišta.

Banke se ocjenjuju u dvije kategorije – „Najbolja usluga”, koja ocjenjuje razinu korisničke usluge, i „Tržišni lider”, koji kombinira penetraciju, udio poslovanja i podatke o prometu za izradu popisa najboljih banaka za financiranje trgovine.

U izboru „Najbolje usluge“ UniCredit je i ove godine zadržao globalnu vodeću poziciju, a u istoj kategoriji osvojio je mnogo prvih mjesta na rang listama pojedinih država, među kojima je i Hrvatska, odnosno Zagrebačka banka. Sve to ukazuje na iznimnu uslugu za korisnike UniCredita na različitim tržištima.

UniCredit je bio vrlo uspješan i u kategoriji “Tržišni lider”, osiguravši prvo mjesto u istočnoj Europi i još deset zemalja, uključujući Hrvatsku.

„Ponosni smo što smo i ove godine prepoznati kao tržišni lider u području financiranja trgovine. Euromoneyevo priznanje rezultat je dugogodišnjeg rada naših timova na praćenju tržišnih zahtjeva i unapređenjima poslovnih rješenja za klijente u ovom području.“, poručio je Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke.

Luca Corsini, direktor Odjela za transakcije i plaćanja u UniCreditu, o ovome je priznanju rekao: “Tijekom prošle godine naša predanost pružanju najkvalitetnije usluge i rješenja klijentima ostala je čvrsta jer se stalno prilagođavamo novim tržišnim trendovima i pristupima. Ovogodišnje istraživanje o financiranju trgovine potvrđuje te napore i dokazuje kako svojim klijentima nudimo najbolje proizvode na tržištu.”

Riccardo Madinelli, direktor Odjela za transakcije i plaćanja Srednje i istočne Europe u UniCreditu, komentirao je: “Ove nagrade stavljaju naglasak na našu stručnost u pružanju vodećih rješenja za financiranje trgovine na našim tržištima i svjedoče da imamo vrijedne kolege ne samo u Srednjoj i Istočnoj Europi već i diljem Grupe. Radujemo se što ćemo našim klijentima nastaviti pružati najbolje usluge na tržištu i inovativne proizvode i u ostatku 2022. godine te u budućnosti.”

Priznanja u ovogodišnjoj anketi Euromoney Trade Finance dodatak su sve većem popisu uspjeha i priznanja struke i klijenata u području financiranja trgovine Grupe UniCredit, ali i Zagrebačke banke.

Izvor: Zagrebačka banka

Objavljeno 7. travnja 2022. Sva prava pridržana ©poslovniFM