• M+ Grupa ostvarila je u 2021. prihod od 794 milijuna kuna i EBITDA-u od 150 milijuna kuna, ove godine očekuje se prihod veći od milijarde kuna
  • M+ Grupa kontinuirano razmatra više potencijalnih akvizicija, čijom bi se realizacijom dodatna ojačala pozicija na tržištima zapadne Europe

Zagreb, 3. svibnja 2022. (GIA) – Hrvatska kompanija M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) objavila je kako je u 2021. godini ostvarila prihod od 794 milijuna kuna, što je za 12% više nego u prethodnoj godini, kad je prihod iznosio 706 milijuna kuna. EBITDA je u poslovnoj 2021. iznosila 150 milijuna kuna. Prihod u prvom tromjesečju 2022. godine iznosio je 297 milijuna kuna, te je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine s iznosa od 196 milijuna kuna porastao za više od 50%, što je posljedica organskog rasta i akvizicije većinskog udjela u njemačkoj kompaniji Invitel GmBH i njenim podružnicama.

„Poslovanje u protekloj godini obilježio je snažan organski rast, koji se nastavio i u prvom tromjesečju 2022. godine, značajno pojačan akvizicijom društva Invitel sa sjedištem u Njemačkoj. Sinergijom i integracijom nove članice, u tekućoj godini planiramo dodatno ojačati volumen poslovanja, a Njemačka će postati naše najveće pojedinačno tržište prema prihodima, što je ujedno i željeni ishod naše strategije pozicioniranja kao dobavljača BPO usluga za njemačko govorno područje. Važan događaj u 2021. bio je i naša uspješna sekundarna ponuda dionica. Ona je pokazala koliko je domaće tržište kapitala spremno uložiti u kvalitetne vrijednosnice, a mi vjerujemo da ćemo svojim rezultatima i rješenjima i dalje biti prisutni na njemu kroz zanimljiva izdanja“, rekao je predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat.

M+ Grupa trenutno provodi statusno restrukturiranje svojih operativnih kompanija pod brendom M+, s ciljem objedinjavanja BPTO segmenta na međunarodnoj razini pod zajedničkim brend nazivom M+ Group. U prošloj godini provedena je i akvizicija preostalih 49% poslovnih udjela u beogradskoj Trizmi, čime je M+ Grupa postala jedini vlasnik te BPO kompanije. Kao i do sada, M+ Grupa kontinuirano razmatra više potencijalnih akvizicija, čijom bi se realizacijom ojačao njen položaj na tržištima zapadne Europe.

„Zadovoljni smo što smo u proteklih godinu dana ušli u nova područja u kojima ranije nismo bili prisutni. Među ostalim, ostvarili smo suradnju s jednom od najvećih globalnih platformi za e-učenje te pobijedili na tenderu lidera globalnog tržišta logistike i transporta za iznimno složene poslove digitalnog back officea, u čijem su dizajnu i implementaciji sudjelovale i IT tvrtke iz M+ Grupe. Uz nove klijente iz sektora obnovljivih izvora energije, upravljanja ugljičnim emisijama i energetske tranzicije, dodatno smo osuvremenili portfelj i vezali kompaniju uz industrije budućnosti. Zbrojeni rezultati poslovanja M+ Grupe i nove akvizicije Invitela za proteklu godinu govore nam da u 2022. možemo očekivati više od milijardu kuna prihoda“, naglasio je Darko Horvat.

Izvor: Millenium promocija/M+ Grupa Foto: Samir Cerić Kovačević

Objavljeno 3. svibnja 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.