Zagreb, 12. lipnja 2023. (GIA) – Meta Mate, tvrtka koja zapošljava više od 300 dostavljača diljem Hrvatske, s ciljem efikasnijeg poslovanja i brige o okolišu, nedavno je svoju dostavljačku flotu povećao s 40 električnih skutera.

Radi se o skuterima koji su znatno brži od onih s benzinskim motorima, ne proizvode nikakve zvukove, ne zagađuju okoliš, a ujedno smanjuju troškove prijevoza. Primjera radi, prosječan benzinski skuter od 50 ccm troši oko 4 litre benzina na 100 prijeđenih kilometara te je, uz samo gorivo, potrebno nadolijevati i ulje. Tako trošak na 100 kilometara za takav skuter iznosi 60-ak kuna.

Uz troškove prijevoza, kod benzinskih skutera je potrebno i češće održavanje pa se može računati na prosječan trošak od oko 400 kuna na svakih 3-4 tisuće prijeđenih kilometara.

S druge strane, kod električnih skutera održavanje u tolikoj mjeri nije potrebno, a potrošnja se svodi na minimum. Naime, električni skuteri, ekvivalentni benzinskima od 50 ccm, na 100 kilometara troše tek oko četiri kune struje. Ako ih punite tijekom noći, taj trošak može biti još i manji. Što se tiče održavanja električnog skutera, tu je prosječni trošak od 120 kuna svakih 10 tisuća kilometara kako bi se isti samo pregledao i eventualno podmazao.

“Flota električnih skutera u tvrtki Meta Mate savršen je pokazatelj kako se električna vozila isplati koristiti u svakodnevnom poslovanju jer, osim što nam smanjuje troškove, korištenje električnih skutera utječe na našu brzinu i kvalitetu dostave. Osim toga, pozitivan utjecaj na okoliš je svakako jedan od motiva zbog kojih smo se odlučili na ovu investiciju”, rekao je vlasnik tvrtke Meta Mate, Mate Dučić.

Iz ove tvrtke poručuju da je nabava električnih skutera tek jedna u nizu poslovnih odluka pomoću kojih vode brigu o sigurnosti svojih zaposlenika i zaštiti okoliša.

Od 2019. godine, kada je Meta Mate osnovana, pa do danas kontinuirano ulažemo u razvoj našeg poslovanja s ciljem što kvalitetnijeg i sigurnijeg svakodnevnog rada. S ovakvim poslovanjem nastavljamo i u budućnosti jer su nam sigurnost i zadovoljstvo zaposlenika uvijek na prvom mjestu“, poručuje vlasnik tvrtke Meta Mate, Mate Dučić.

Na taj način ispunjava se osnovna, a u isto vrijeme glavna misija Meta Mate – zadovoljni zaposlenici i njihovi krajnji korisnici.

Izvor i foto: Komunikacijski laboratorij

Objavljeno 12. lipnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.