Zagreb, 13. siječnja 2023. (GIA) – Privredni odjel Prizivnog suda u Amsterdamu danas je odbacio sve zahtjeve SBK Art-a („SBK“, sankcionirane kompanije pod kontrolom ruske Sberbank i suvlasnika u Fortenova grupi sa 42,5 posto zamrznutih glasačkih prava) te potvrdio sve odluke donesene jučer na skupštini imatelja depozitarnih potvrda Fortenova grupe u Nizozemskoj.

Nizozemsko pravosuđe time je potvrdilo stavove i odluke istog Prizivnog suda u Amsterdamu iz prosinca 2022. te onemogućilo sankcioniranim osobama da utječu na upravljanje i odlučivanje u Fortenova grupi.

„Ova odluka još je jedna potvrda pravnih stavova Fortenova grupe i njene predanosti poštivanju međunarodnih sankcija i očuvanju vrijednosti kompanije. Drago nam je da je nizozemsko pravosuđe prepoznalo i dalo za pravo većini nesankcioniranih suvlasnika Fortenova grupe. Fortenova grupa počinje raditi na implementaciji odluka svojih suvlasnika“, rekao je Fabris Peruško, ponovno izabrani glavni izvršni direktor Fortenova grupe te član Upravnog odbora na novi šestogodišnji mandat.

Izvor: Fortenova grupa

Objavljeno 13. siječnja 2023. Sva prava pridržana.