Zagreb, 14. veljače 2023. (GIA) – Farseer (www.farseer.io), platforma za poslovno planiranje u vlasništvu istoimene tvrtke prikupila je 1,5 milijuna USD u posljednjoj tzv. seed rundi investicija. Farseer je SaaS (software-as-a-service) za financijsko modeliranje, planiranje i analitiku koji  automatizira do 90% manualnih zadataka u financijskom planiranju za srednja i velika poduzeća.

Osnivači Farseera su za vrijeme rada u velikim tvrtkama poprilično često morali “žonglirati” proračunskim tablicama u Excelu. Alternativa Excelu bio je, za korisnike, kompliciran i nepristupačan enterprise softver bez imalo fleksibilnosti. Softverska rješenja za mala i srednja poduzeća zbog ogromnih količina podataka i velikog broja iznimki u planiranju jednostavno nisu mogla pokriti stvarne poslovne potrebe enterprise korisnika.

Farseer zamjenjuje Excel i Google Sheets u slučajevima kad ti alati nisu dovoljni, kombinirajući fleksibilnost proračunskih tablica u Excelu sa snagom velikih enterprise rješenja. Sam proizvod je više-dimenzionalna proračunska tablica s BI (Business Intelligence) funkcionalnostima. Omogućuje skupinama korisnika da lako surađuju i provode prediktivno planiranje.

“Previše ljudskog potencijala je potraćeno na manualni rad u Excelu. Mi svima želimo omogućiti da izrađuju financijske modele i analiziraju brojke bez manualnog rada. Oduševljeni smo činjenicom da su nas u ovoj misiji podržali Apertu Capital i SQ Capital. Naši klijenti, poslovni partneri i zaposlenici su također sudjelovali u ovoj rundi, što je za nas velika dodatna motivacija.” – ističe Matija Nakić, suosnivačica i direktorica Farseera.

Farseerov godišnji prihod od licenci – ARR (annual recurring revenue) je u 2022. godini porastao za 3.8 puta u odnosu na godinu prije. Njihovi klijenti su srednje i velike tvrtke iz cijelog svijeta. Rundu investicija od 1,5 mil USD predvodi američki Apertu Capital, kojem se pridružio i domaći SQ Capital, koji je Farseer podržao i u pre-seed rundi. Osim SQ Capitala, u investiciju su uključeni i klijenti Farseera, s poslovnim partnerima i zaposlenicima, što pokazuje snažnu podršku svih uključenih u rad Farseera.

Izvor: Melden Agency/Farseer Foto: PoslovniFM

Objavljeno 14. veljače 2023.