Zagreb, 9. prosinca 2022. (GIA) – Pet Network International (PNI), tržišni lider u specijaliziranoj maloprodaji hrane i opreme za kućne ljubimce, preuzeo je Zoo Group Stefanov i Zvjerinjak, dva vodeća omnichannel trgovačka lanca sa sjedištem u Bugarskoj i Hrvatskoj. Nakon osnivanja Pet Network Internationala 2018. godine, od postojećih tržišnih lidera u Hrvatskoj, Sloveniji, Rumunjskoj i Srbiji, ove akvizicije ojačat će položaj Pet Network Internationala kao lidera na svih pet zemalja jugoistočne Europe.

Osnovan 2013. godine, Zvjerinjak upravlja svojim trgovinama u Zagrebu i značajno će ojačati prisutnost PNI-ja u Zagrebu dodavanjem nekoliko stranica s uspostavljenom bazom kupaca i ograničenim preklapanjem s postojećim lokacijama PNI-ja. Trgovine Zvjerinjak idućih će mjeseci biti prebačene pod brendom PNI Pet Centra.

Jačanje prisutnosti na tržištu

Zoo Group Stefanov (ZGS) koji je osnovan 2009. godine, tržišni je lider na atraktivnom i brzorastućem bugarskom tržištu za njegu kućnih ljubimaca i koji posluje pod nazivom Dr. Stefanov, široko je prepoznat diljem Bugarske i predstavlja izvanredan izbor proizvoda i brige o kupcima. ZGS upravlja s 29 trgovina diljem Bugarske i vodećom platformom za e-trgovinu na tržištu.

PNI će spojiti svoje postojeće poslovanje u Bugarskoj, uključujući svoje trgovine, sa ZGS-om, te će konsolidirati grupu trgovina pod brendom dr. Stefanova i usredotočiti se na svoj kontinuirani i već uspješno vođen poslovni rast. Mario Ivanov, glavni izvršni direktor Zoo grupe Stefanov pridružuje se Pet Network Internationalu kao glavni izvršni direktor za bugarsko tržište.

Ponosni smo što možemo najaviti još jednu veliku akviziciju u Bugarskoj i Hrvatskoj. Ovo širenje jača poziciju PNI-a u regiji i dokazuje da su rast i ulaganja naš najveći pokretač. Kroz akviziciju Zoo Group Stefanov, sretan sam što mogu poželjeti dobrodošlicu Mariu Ivanovu u upravljački tim naše Grupe. Mario je doista profesionalac za brigu o kućnim ljubimcima i dodatno će ojačati vodstvo naše grupe. Pružamo vrhunsko iskustvo kupnje za kućne ljubimce i roditelje kućnih ljubimaca, putem usluga Click&Collect, veterinarskih klinika i ljekarni koje se nalaze u našim trgovinama, dokazujući da je naša misija redefinirati industriju skrbi za kućne ljubimce u regiji“, rekao je Timo Tervo, glavni izvršni direktor Pet Network Internationala.

Više od 200 trgovina u izravnom vlasništvu

Sa sjedištem u Hrvatskoj, PNI je vodeći maloprodajni trgovac proizvodima za kućne ljubimce u pet zemalja jugoistočne Europe. PNI upravlja s više od 200 trgovina u izravnom vlasništvu, kao i platformama za e-trgovinu u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bugarskoj, pod nazivima Animax, Pet Centar, Maxi Pet, Mr. Pet i Dr. Stefanov koji prodaju hranu za kućne ljubimce, poslastice, pribor te sve veću ponudu usluga s dodanom vrijednošću poput usluga njegovanja i veterinarskog savjetovanja.

Izvor i foto: Abeceda komunikacije

Objavljeno 9. prosinca 2022.