Zagreb, 15. rujna 2021. (GIA) –

  • BASF Innovation Hub namijenjen je inovatorima čija rješenja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana – čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i kružnoj ekonomiji
  • Među prijavama su rješenja za različitu uporabu biomaterijala, ideje za ponovnu uporabu plastičnog otpada i pametno navodnjavanje
  • Natjecanje se održava u 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je i Hrvatska

Zbog velikog interesa startup kompanija i inovatora, prijave na natjecanje u području održivog razvoja „BASF Innovation Hub“ produžit će se za dva tjedna i trajat će do 30. rujna u ponoć.

Regionalno natjecanje „BASF Innovation Hub“ održat će se u 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je Hrvatska. Fokus natjecanja bit će rješenja koja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana – čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i kružnoj ekonomiji.

„Interes za cijelu regiju je velik. Do sada je stiglo više od 100 prijava različitih inovatora i startupova. Postoje različita rješenja za uporabu biomaterijala u posebne svrhe, ideje za ponovnu uporabu plastičnog otpada i pametno navodnjavanje. Očito je Zeleni plan prilično inspirativna tema za mlade koji aktivno promišljaju o rješenjima za održivi planet. To nas je navelo na produženje roka za prijavu i ovu priliku želimo iskoristiti kako bismo pozvali startupove, koji se vjerojatno još nisu prijavili, da svoje ideje dostave do 30. rujna u ponoć”, istaknuo je Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.

U lokalnoj fazi natjecanja, žiri će odabrati najbolju ideju s područja Hrvatske, koja će kasnije sudjelovati u regionalnom finalu „BASF Innovation Hub“ natjecanja s najboljim rješenjima iz drugih zemalja.

Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2.500 eura bruto, dok će najbolja ideja u regionalnom izboru biti nagrađena s 5.000 eura bruto.

“Na natjecanje se mogu prijaviti inovatori i startup timovi do pet članova. Jedini uvjet jest da podnesena ideja izravno ili neizravno doprinosi stvaranju rješenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, za održivu poljoprivredu ili za prijelaz na kružno gospodarstvo. Novac namijenjen najboljim projektima može se koristiti na bilo koji način koji inovatori i startupovi smatraju vitalnim za razvoj svoje ideje. Bilo da se radi o sudjelovanju na sajmu, finalizaciji proizvoda ili njegovom testiranju, mi smo tu da ih podržimo”, objašnjava Simon Franko i podsjeća da je nedostatak financijskih sredstava jedan od najčešćih razloga zbog kojeg se neke od najboljih pojedinačnih ideja ne ostvaruju.

Dodatne informacije o natjecanju, uvjetima i načinu prijave dostupni su na web stranici http://www.join-innovationhub.com/.

Izvor: Hauska&Partner

Objavljeno 15. rujna 2021. Sva prava pridržana ©poslovniFM