Zagreb, 14. ožujka 2023. (GIA) – CASSINI Space Tech Hackathoni, dio inicijative CASSINI, programa Europske komisije za potporu svemirskom poduzetništvu, održavat će se simultano od 24. do 26. ožujka u deset europskih zemalja: Danskoj, Švedskoj, Estoniji, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. ZICER organizira hrvatsko CASSINI izdanje.

Natjecatelji se suočavaju s globalnim izazovima iz područja obrane, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti koristeći svemirske tehnologije. 

Prijaviti se može svaka punoljetna osoba željna znanja, novih iskustava i dobre zabave! CASSINI Hackathoni namijenjeni su studentima, istraživačima, timovima, startupima, ali i svima ostalima koji su voljni sudjelovati. Prijave su otvorene do 17. ožujka 2023. do 18 sati putem web stranice https://www.cassini.eu/hackathons/Croatia.

Timovi će biti interdisciplinarni, a znanje programiranja nije nužno za prijavu.

Hackathon je natjecateljskog karaktera. Najbolje rangirani tim očekuje 5.000 eura, drugoplasirani tim 1.000 eura i poklon-paket sponzora, a trećeplasirani tim poklon-paket sponzora. Posebno iznenađenje hrvatskog izdanja CASSINI hackathona je šestomjesečna plaćena praksa u SES Techcomu u Luxembourgu koju će osvojiti jedan sudionik hackathona.

Pobjeda na nacionalnim hackathonima najboljim timovima otvara novi izazov – pitchanje u ukupnom finalu gdje će tri najbolja tima iz deset spomenutih europskih zemalja osvojiti atraktivne nagrade. Ove nagrade, između ostalih, uključuju i šest mjeseci mentorstva najboljih space tech stručnjaka u Europi.

Sada je pravo vrijeme! U tijeku je The Big Ideas Campaign – niz predavanja, radionica i networking događaja koje možete pratiti uživo i virtualno, a kroz koja ćete naučiti kako pristupiti svemirskim podacima, prepoznati potrebe korisnika i krenuti s radom na digitalnim rješenjima.

Prije Hackathona pozivamo vas na CASSINI fireside chat koji će se održati u ZICER-u u dvoranu Akcelerator u srijedu, 15. ožujka, u 18 sati.

Od vrhunskih domaćih stručnjaka svjetskog kalibra doznat ćete koji su trenutno najveći problemi u sigurnosti i kako bi se mogli riješiti upotrebom svemirskih tehnologija. Nakon rasprave, koja će vas inspirirati za razvoj vlastite ideje, slijedi neformalno druženje. Predviđeno vrijeme trajanja događaja je sat i pol.

Ulaz na CASSINI fireside chat Sigurnost kroz prizmu svemirskih tehnologijaje slobodan uz prethodnu prijavu.

Izvor i foto: Zicer/Cassini

Objavljeno 14. ožujka 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.