Zagreb, 9. rujna 2021. – Na nešto više od dvije tisuće kvadrata, u sklopu asfaltne baze u Donjoj Lomnici, STRABAG kao jedna od vodećih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj otvorio je novu poslovno – pogonsku zgradu i dodatno se pozicionirao u okolici Zagreba i Zagrebačkoj županiji. Zgrada je izgrađena u neposrednoj blizini asfaltne baze koja je u pogon puštena u svibnju 2020. godine i deveta je baza koju STRABAG ima u Hrvatskoj. Riječ je o ukupnoj investiciji od gotovo 10 milijuna eura.

U zgradi je pored uredskih prostora za zaposlenike smješten centralni laboratorij za kontrolu kvalitete betona, asfalta i ostalih materijala koji se koriste u gradnji te centralna radionica za popravak i održavanje građevinskih strojeva.

„Otvaranjem nove poslovne zgrade završili smo strateški projekt koji će svakako olakšati i unaprijediti svakodnevno poslovanje kompanije, koja kontinuirano radi na nizu ključnih infrastrukturnih i najzahtjevnijih građevinskih pothvata u Hrvatskoj. Ulaganja poput ovog u asfaltnu bazu i popratne zgrade i pogone te zapošljavanje novih ljudi i širenje proizvodnje, vidimo kao logičan korak rasta i razvoja kompanije.“, rekao je povodom otvorenja zgrade u Donjoj Lomnici direktor Strabaga, Veljko Nižetić.

Izvor i foto: MPR

Objavljeno 9. rujna 2021. Sva prava pridržana PoslovniFM