Zagreb/Rim, 3. prosinca 2021. (GIA) – Intesa Sanpaolo (matična banka PBZ-a) ponovno je “Banka godine u Italiji” (Bank of the Year in Italy)  prema The Bankeru, uglednoj publikaciji Financial Times Grupe.

Nagrada „Banka godine u Italiji 2021.“ dodijeljena je za ulogu Intese Sanpaolo u pružanju stabilnosti i podršci zajedničkim naporima za oporavak od pandemije – područja u kojima se Grupa istaknula.

The Banker je također nagradio i inozemni supsidijar Grupe, Intesa Sanpaolo Bank Albania kao „Banka godine za bankarstvo u zajednici 2021.“ (Bank of the Year for Banking in the Community 2021), priznanje za podršku pruženu lokalnim zajednicama tijekom pandemije, uključujući financijsko obrazovanje za djecu i ekonomsko osnaživanje žena.

U 2020. godini The Banker je Intesu Sanpaolo proglasio i “Bankom godine u zapadnoj Europi” – prvi put da je talijanska banka dobila nagradu – kao i “Bankom godine u Italiji”.

Nagrade ” Bank of the Year” odaju priznanje vodećim svjetskim institucije nakon neovisnog i analitički provedenog procesa od strane panela ocjenjivačkog suda.

Izvor: MPR/PBZ

Objavljeno 3. prosinca 2021. Sva prava pridržana PoslovniFM.