Zagreb, 19. lipnja 2023. (GIA) – Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal. Rastemo, širimo se i želimo imati veći udio na tržištu u Hrvatskoj, regiji, ali i Europi, a ovo je korak bliže prema tom cilju“, rekla je na konferenciji za medije u petak, 16. lipnja, Simona Zavratnik, CEO i suvlasnica tvrtke Petrokov.

Petrokov d.o.o. već se 33 godine bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbenu i sanitarnu opremu, kao i obnovljive izvore energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine.

Nastavljamo s investicijama na području Adria regije te investicijama u Sloveniju i Hrvatsku. Želimo se širiti, razvijati i nadopunjavati naš portfolio. Obitelj Schneider još je 2010. prisutna na hrvatskom tržištu, a od 2012. godine u tvrtki Petrokov. Današnjom akvizicijom proširujemo našu obitelj i poslovanje u Hrvatskoj“, istakla je Susanne Schneider, većinska vlasnica grupacije koju čine tvrtke Petrokov i Termotehnika.

„Naš Nord produkt, 2018. godine je kupio trgovačku marku Armal i vratio je na regionalno tržište u novom, modernijem i dizajnerski atraktivnom formatu. Izbor proizvoda koji je prije bio vezan isključivo za slavine, danas je upotpunjen širokom paletom proizvoda za opremanje kupaonice Armal. Kao i neke druge tvrtke, koje su stvarane unutar Nord Produkta, i Armal je pripremljen i strukturiran za prelazak u novo vlasništvo. Današnjim danom i potpisom ugovora s tvrtkom Petrokov završen je taj proces, koji će Armalu donijeti veliku prednost na tržištu kao i mogućnost širenja na druge segmente“, pojasnio je Stanko Birin, vlasnik Nord Produkta.

Povratak Armala na jugoistočnu regiju, komentirao je i Matej Cvetek, direktor Termotehnike Slovenija: „ Jako sam uzbuđen što se Armal pridružio našoj grupi iz više razloga. Prije svega svakako bih istaknuo poslovni aspekt. To nam omogućuje da se proširimo i damo novi poticaj za postizanje zajedničkih ciljeva, tj. naš rast i sve veća prisutnost na oba tržišta. Osobno vidim veliki potencijal u poduzeću Armal, jer sam odrastao u obitelji u kojoj su oba roditelja bila zaposlena u poduzeću Mariborska livarna, odakle Armal potječe.

Za kraj iz Petrokova su istaknuli kako ovo preuzimanje ima i emotivnu komponentu. Naime, tvrtka Armal potječe iz Maribora, rodnog grada direktorice Simone Zavratnik, koja je izjavila kako se Armal nakon burne povijesti vratio u poznate ruke.

Izvor i foto: Petrokov

Objavljeno 19. lipnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.