Savudrija, 30. lipnja 2023. (GIA) – Petram Resort & Residences, jedinstveni hotelsko-rezidencijalni kompleks s integriranim vrhunskim sadržajima i uslugama koji jamče iskustvo odmora s pet zvjezdica, svečano je otvoren u Savudriji, uz nazočnost velikog broja uglednika iz društvenog i javnog života. Petram Resort & Residences predstavlja investiciju MK Grupe u hrvatski turizam, vrijednu više od 100 milijuna eura, koja je realizirana u partnerstvu s Aleksandar Grupom.

Kompleks se prostire na gotovo 85.000 m2 i sadrži 55 vila i 197 apartmana modernog dizajna, izgrađenih prema najvišim standardima zelene gradnje. Uz smještajne kapacitete koji se mogu iznajmiti ili kupiti, u sklopu resorta gostima su na raspolaganju tri restorana, dva bazena, plaža, wellness i sportski sadržaji te upravljanje nekretninama uz 24-satnu podršku. Petramov zaštitni znak je najduži infinity krovni bazen u Europi, dug 105 metara.

U ime investitora MK Group i Aleksandar Group okupljenim gostima obratio se Mihailo Janković, generalni direktor MK Group. „Ovaj projekt sinergija je bogatog iskustva koje Aleksandar Grupa ima u graditeljstvu s preko 2 milijuna izgrađenih četvornih metara i stručnosti MK Grupe koja već 15 godina posluje u luksuznim hotelima. Ušli smo u ovaj projekt vjerujući u potencijal Savudrije, a Petram je za nas postao simbol nove, kozmopolitske Istre. Razvoj ove destinacije uz očuvanje njenih vrijednosti jedno je od obećanja koje MK Grupa daje u godini velikog jubileja, kada slavimo 40 godina stvaranja“, rekao je Janković.

“Ovakve investicije u hrvatski turizam doprinose kvaliteti i diverzifikaciji destinacije te vjerujem kako će ovo ulaganje dodatno obogatiti turističku ponudu Istre. Drago mi je što ovaj premium turistički projekt poštuje sva načela održivosti, jer je to glavno strateško usmjerenje razvoja hrvatskog turizma. Vlada Republike Hrvatske nastavit će i ubuduće stvarati poticajno i sigurno investicijsko okruženje u turizmu“, istaknula je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske. 

Svečanom otvorenju Petram resorta nazočio je i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik Ministarstva turizma RH Tonči Glavina koji je istaknuo zadovoljstvo realizacijom ove vrijedne investicije u Istri te naglasio kako ovaj značajan projekt daje dodanu vrijednost hrvatskom turizmu i ukupnoj turističkoj ponudi.

Također, otvorenju Petram Resort & Residences nazočio je i Vili Bassanese, gradonačelnik Grada Umaga, te je tom prilikom izjavio: “Koristi koje projekt Petram Resort nosi, kao što su utjecaj na zaposlenost, na korištenje vrhunskih autohtonih proizvoda te gourmet i sportski turizam, jesu u konačnici benefiti cijele zajednice. Drago mi je da je još jedna vrijedna investicija realizirana na području Umaga i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog hvalevrijednog projekta”.

U projektu izgradnje Petram Resorta u protekle dvije godine sudjelovalo je više od 100 građevinskih tvrtki, više od 60 dobavljača različite opreme te više od 1700 radnika. Ovo je druga velika investicija MK Grupe na području Savudrije, gdje već uspješno posluje hotel Kempinski Adriatic, koji je u vlasništvu ove tvrtke.

Izvor: IM&C/MK Group

Objavljeno 30. lipnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.