Vodnjan, 15. ožujka 2024. (GIA) – Ove srijede, 13. ožujka, u Firenci je održana dodjela prestižnih Premio Il Magnifico nagrada, koje se dodjeljuju najboljim proizvođačima ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Europi. Vodnjanska uljara Chiavalon proglašena je najboljim oleoturizmom u Europi (Best Oil Hospitality 2024). Za braću Tedija i Sandija, jedne od vodećih maslinara u regiji, ova je nagrada još jedno veliko priznanje za njihov rad i ulaganje.

Prije dvije godine su na istom natjecanju osvojili, kako ga nazivaju, maslinarski Oscar ‘Il Magnifico‘ za najbolju maslinarsku tvrtku, prošle godine nagradu ‘Best of North Adriatic Region‘ i ušli među top tri finalista, a ove godine pripala im još jedna velika i važna nagrada.

„2008. godine izgradili smo prvu kušaonicu maslinovog ulja u Istri kada ni sami nismo znali kakav potencijal oleoturizam ima. Vjerovali smo u ideju da gostima u destinaciji treba pružiti najbolji mogući experience koji će ih dugoročno povezati s nama i s destinacijom. Poticali smo svoje kolege da krenu tim smjerom s vizijom da Istra mora postati najbolja maslinarska destinacija u svijetu. 2020. izgradili smo novu uljaru, svojevrsni maslinarski centar, u kojoj smo dodatno podigli razinu usluge koju pružamo, te razvili cijeli niz aktivnosti i degustacijsko-edukacijskih programa. Danas u Vodnjanu, u Istri imamo desetine predivnih kušaonica vrijednih maslinarskih obitelji“, istaknuli su Chiavaloni.

Dodali su kako ova prestižna nagrada za njih ima višestruki značaj zbog zajedničkog djelovanja njihove obitelji, ali i zbog njihovih vrijednih djelatnika koji su prihvatili obiteljsku filozofiju te utkali sebe u svaki njihov proizvod.

„Bez njih sve bi ovo bilo nemoguće. Ovo je nagrada svim vrijednim kolegama maslinarima koji svakodnevno u svojim kušaonicama pričaju priču o maslinovom ulju iz Istre i koji neumorno educiraju desetke tisuća gostiju kako nastaje iskreno, prirodno, nepatvoreno maslinovo ulje. I za kraj ovo je nagrada Istri i svim njenim ljudima koji su zadnjih dvadesetak godina pretvorili ovu predivnu regiju u jedno od najpoželjnijih mjesta na svijetu”, rekli su iz Chiavalona.

Izvor i foto: Manjgura/Chiavalon

Objavljeno 15. ožujka 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.