Zagreb, Beograd, Sarajevo, 7. rujna 2021. – UNA, novi multimedijski servis u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, ove jeseni započinje emitiranje televizijskog programa i produkciju digitalnog sadržaja za više od 10 milijuna gledatelja i korisnika digitalnih usluga. Ovaj novi medijski projekt na tržište donosi drugačiji pristup kreiranju informativnog programa te zabavnog sadržaja prilagođenog svim dobnim skupinama i cijeloj obitelji.

Raznovrstan i kvalitetan program stvarat će brojne regionalne zvijezde, televizijska lica i medijski profesionalci. UNA već ove jeseni publici predstavlja vrhunske formate koji će se moći pratiti putem televizije i digitalnih platformi. Projekt se zasniva na najsuvremenijim digitalnim tehnologijama i uključuje televiziju visoke rezolucije, decentralizirano upravljanje produkcijskim resursima putem hiperbrzih optičkih veza i uz korištenje state-of-the-art rješenja kao što su kamere s automatskim pohranjivanjem podataka na cloud, interaktivne aplikacije i najsuvremenije studijske produkcijske tehnike s daljinski kontroliranim i robotiziranim kamerama. Posebna pažnja posvećena je do sada u svijetu neviđenom stupnju implementacije virtualne realnosti (VR) u produkciji živog TV programa s najnovijim dizajnerskim i tehničkim rješenjima koji će se ostvarivati iz 4 virtualna studija koji će biti najveći na području cijele jugoistočne Evrope. Una je posvećena novim tehnologijama i svi će programi, mrežni sadržaji i aplikacija biti multiplatformski optimizirani, a inovativnom primjenom najsuvremenije tehnologije UNA postavlja nove produkcijske i vizualne standarde.

Pregršt emocija u zabavnom programu donosit će glazbene i kulinarske emisije, kvizovi, vlastiti originalni reality show, a nekoliko regionalnih mega-zvijezda vodit će svaka svoj posve različit late night talk show. Nepristranim, prodornim i brzim novinarstvom te lokalnim pristupom svakom tržištu zasebno, publika će kroz informativni program UNE dobiti najtočniju informaciju o aktualnim događajima. Na digitalnim platformama korisnici će imati mogućnost neposredne interakcije s televizijskim sadržajem.

Brand UNA inspiriran je prekrasnom rijekom Unom koja dodiruje i spaja države i narode. Želeći ukazati na brojne sličnosti, ali i raznolikosti koje obilježavaju ovu regiju, UNA svojoj publici želi pružiti najbolji i najkvalitetniji sadržaj.

Pokretač ovog medijskog projekta je Foundcenter Investment GmbH iz Berlina, specijaliziran za financiranje preko institucionalnih i privatnih investitora. Idejni začetnik projekta je Dejan Jocić koji je nakon uspješne karijere TV producenta i menadžera u Njemačkoj i Srbiji osnovao Foundcenter.

Direktor informativnog programa je Zoran Kusovac s dugogodišnjim novinarskim, uredničkim i menadžerskim iskustvom u vodećim engleskim i američkim informativnim TV stanicama i pokretač prve digitalne TV u regiji, Fox TV.

Direktor produkcije je Krešo Marić koji je iskustvo u najkompleksnijim produkcijskim pothvatima stjecao na HRT, preko Nove, RTL, N1 i u mnogim neovisnim projektima.

Direktorica programa Viktorija Jeftić uspješno je stvarala inovativne i popularne programe na više TV postaja u regiji: Fox TV Srbija, Prva televizija i RTS.

Direktor prodaje Marko Šobot dugo je godina uspješno upravljao projektima višemilijunske vrijednosti u vodećim marketinškim agencijama koje posluju širom regije: Direct Media i Publicis Media.

Direktor komunikacija i marketinga Aleksandar Radoš televizijsku je   karijeru 25 godina gradio kreiranjem programskih sadržaja i marketinskih i komunikacijskih kampanja na RTS, Prvoj televiziji i B92.

Ekipa Une, koja se povećava iz dana u dan, veseli se skorom početku programa i interakciji sa svojim gledateljima i korisnicima digitalnih usluga.

Izvor: IM&C agencija Foto: pixabay

Objavljeno 7. rujna 2021. Sva prava pridržana PoslovniFM