Korčula, 2. rujna 2022. (GIA) – U Korčuli je danas potpisan ugovor između Zaklade Vera i dr. Matko Miličić – Maleško i Doma zdravlja Korčula o dvogodišnjoj financijskoj potpori projekta ”Razvoj specijalističko-konzilijarne zdravstvene skrbi u Domu zdravlja Korčula”. Vrijednost projekta je 264.000 kuna.

Zaklada će financijski podupirati do četiri specijalistička dolaska mjesečno, ukupno do osamdeset dolazaka i više od 1.000 pregleda kroz sljedeće dvije godine. Radi se o pregledima koje obavlja liječnik-specijalist s radnim mjestom izvan otoka Korčule, poput otorinolaringologa, pulmologa i ostalih specijalizacija i subspecijalizacija. Dolazak deficitarnih specijalističkih struka u Dom zdravlja Korčula doprinijet će povećanju standarda zdravstvene zaštite i samim time kvaliteti života na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu. 

Ovaj projekt nastavak je težnje osnivača Zaklade – hvaranina dr. Matka Miličića – da se na otocima njegovih predaka, Hvaru i Korčuli, poboljša zdravstvena skrb. Tako je Zaklada Vera i dr. Matko Miličić – Maleško u svibnju 2022. godine potpisala ugovor kojim financira četiri dolazaka liječnika-specijalista mjesečno u Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Hvaru tijekom sljedeće dvije godine. Na taj način će više od 1.000 građana Hvara na svom otoku moći obaviti specijalističke preglede iz područja kardiologije i reumatologije, a u budućnosti i drugih specijalističkih grana medicine, bez potrebe za odlaskom u Split ili neki drugi zdravstveni centar izvan otoka.

Izvor i foto: Zaklada

Objavljeno 2. rujna 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM