Zagreb, 30. ožujka 2020. (Dialog komunikacije) – Goran Nikolić, generalni direktor kompanije Herbalife Nutrition za Jugoistočnu Europu, imenovan je predsjednikom Hrvatske udruge direktne prodaje (HUDP) – nacionalnog trgovačkog udruženja vodećih tvrtki koje proizvode i prodaju robu i usluge izravno kupcima.

HUDP je osnovan 2006. godine kao neprofitna organizacija, a trenutne su članice četiri tvrtke – Amway, Herbalife Nutrition, Neolife i Oriflame. Samo prošle godine od direktne prodaje u Hrvatskoj je ostvaren prihod od 120 milijuna kuna, od čega otprilike 50 posto pokrivaju članice HUDP-a, koje su ostvarile ukupan prihod od otprilike 60 milijuna kuna. Prema HUDP-ovim prodajnim rezultatima za proteklu godinu, 15 posto čine kozmetički i proizvodi za osobnu njegu, 70 posto tzv. wellness proizvodi, 3 posto kućne potrepštine, a ostatak čine knjige, dječje igračke, uredski te audiovizualni materijal i dr.

HUDP je član svjetske Federacije Udruga direktne prodaje – World Federation of Direct Selling Associations (WFDSA), kao i Europske Udruge za direktnu prodaju – European Direct Selling Association (SELDIA). Novi predsjednik udruge sa sobom donosi veliko međunarodno poslovno iskustvo iz kompanije Nestlé, gdje je obnašao nekoliko strateških pozicija u području prodaje i trade marketinga. 

“Aktivno promičemo zaštitu uzajamnih interesa naše industrije te promociju zajedničkih ciljeva, ekonomske i potrošačke prednosti direktne prodaje. S ponosom ističem da smo značajan čimbenik trgovine na hrvatskom tržištu, a od prvog dana njegujemo najviše etičke standarde poslovanja u skladu s Europskim Kodeksom ponašanja, koji se redovito ažuriraju kako bi održavali evoluciju na tržištu i pratili promjene navika potrošača. Primjerice, EU kodeks ponašanja nedavno je modificiran te donosi odredbe koje čak i nadilaze neke od EU zakona o zaštiti potrošača” – izjavio je Goran Nikolić.