Zagreb, Varaždin, 28./29. siječnja 2020. – IBM je otvorio Digital Excellence Hub u Hrvatskoj iz kojeg će lokalni IBM-ovi stručnjaci pružati napredne usluge korisnicima širom svijeta i u Hrvatskoj kako bi preoblikovali i unaprijedili svoje poslovanje u vremenu digitalne ere.

Digital Excellence Hub smješten je na dvije lokacije i obuhvaćat će dva IBM iX studija u Zagrebu i Varaždinu koje je tijekom protekle četiri godine otvorila tvrtka ecx.io, članica IBM-ove iX obitelji. IBM iX jedna je od najvećih digitalnih agencija na svijetu. Digital Excellence Hub u Hrvatskoj zapošljava više od 100 programera, dizajnera i digitalnih stručnjaka.

„Digital Excellence Hub predstavlja važno mjesto za naše korisnike gdje tvrtke iz različitih industrijskih grana mogu dobiti na jednom mjestu znanja, vještine i rješenja koja su im potrebna za digitalnu transformaciju poslovanja, stvaranje inovacija te naprednog korisničkog iskustva“ rekao je Tomislav Balun, poslovni direktor, IBM Hrvatska i nastavio „IBM je prisutan u Hrvatskoj proteklih 25 godina i svojim aktivnostima i inicijativama sudjelovao je u tehnološkom razvoju zemlje. Vjerujemo kako ćemo i na ovaj način pomoći u razvoju vještina potrebnih za zanimanja budućnosti.“

Mjesto za digitalnu budućnost

IBM-ovi iX lokalni stručnjaci, razvojni inženjeri, dizajneri i stručnjaci za digitalizaciju iz ureda u Zagrebu i Varaždinu radit će kao integrirani tim te će u svom radu koristiti znanja i vještine s područja novih tehnologija kao što su umjetna inteligencija i blockchain te će koristiti metodologije i koncepte poput Agile Working-a, IBM Design Thinking-a kako bi pomogli organizacijama u stvaranju naprednog digitalnog korisničkog iskustva i dobivanju konkurentske prednosti.

IBM iX razvija sustave nove generacije za digitalni marketing i e-commerce te u svom radu usko surađuje sa svojim tehnološkim partnerima Adobe i SAP s kojima imaju veliki broj globalnih partnera te certificiranih zaposlenika.

Mario Horvat, direktor ecx.io Hrvatska, tvrtke koja je dio obitelji IBM iX rekao je „Iznimno sam ponosan na naše zaposlenike u Hrvatskoj te rast koji smo ostvarili u protekle četiri godine. Naš tim je visoko obrazovan, talentiran i motiviran. Radujemo se budućim zanimljivim projektima u Digital Excellence Hubu u Hrvatskoj.”

IBM iX timovi uspješno surađuju na brojnim projektima digitalne transformacije poslovanja s tvrtkama iz različitih industrija poput:

• Fressnapf, vodeći brend opreme za kućne ljubimce u Europi, udružio se s IBM iX-om kako bi se digitalno povezao s ljubiteljima kućnih ljubimaca. Tako je tvrtka je povezala svoj online svijet s fizičkim podružnicama Fressnapfa. Tvrtka je odabrala IBM Cloud kao tehnološku platformu za brži razvoj i veću produktivnost te IBM Garage metodologiju za izgradnju poslovnog modela orijentiranog na korisnika koji je uključen u proces rada i razvoja od samog početka.

• U Hrvatskoj, IBM surađuje s operaterom A1 Hrvatska na projektima unapređenja ključnih servisa te aktivnostima vezanim uz digitalnu transformaciju poslovanja. Projekti i aktivnosti uključuju proširenje i nadogradnju infrastrukturne platforme za isporuku kritičnih servisa poslovanja te IBM-ove iX savjetodavne usluge i koncepte poput Enterprise Design Thinking-a i Agile kognitivnih usluga namijenjenih stvaranju inovacija i novih digitalnih iskustva za više od 2 milijuna korisnika tvrtke A1 Hrvatska koje se nude putem mobilnih i fiksnih usluga, televizije, digitalnih platformi te ICT rješenja.

Digital Excellence Hub Croatia nudi mogućnosti zapošljavanja za IT talente na hrvatskom tržištu rada. Moderni uredi stvaraju okruženje za inovativan rad i omogućavaju pozitivnu radnu atmosferu.