Zagreb, 5. studenoga 2019. (8Sigma) Montelektro, jedan od vodećih svjetskih integratora u automatizaciji pivovara te 8Sigma, softverska tvrtka specijalizirana za razvoj MES (eng. Manufacturing Execution System) rješenja započeli su suradnju na projektu razvoja softverskog rješenja koje može zadovoljiti specifične zahtjeve moderne pivarske industrije.

Tehnološki napredak suočava industrije s nizom izazova u ostvarenju njihovih poslovnih ciljeva i jačanja konkurentnosti.  Kao kompanija koja je u industriji piva i pića prisutna više od 20 godina, Montelektro je izvrsno upoznat sa svim aspektima proizvodnje pića i piva te razumije da je digitalizacija pivovara danas postala nužnost.

Zbog toga su odlučili proširiti svoj portfelj usluga i razviti softversko rješenje koje će njihovim kupcima omogućiti digitalnu transformaciju kompletnog poslovanja.

Slijedeći svoju poslovnu politiku suradnje s pouzdanim i provjerenim kompanijama, Montelektro je za partnera u ovome projektu odabrao zagrebačku softversku tvrtku 8Sigma, čiji tim inženjera ima više od 15 godina iskustva u razvoju i implementaciji MES rješenja u industrijama diljem svijeta.

U sklopu ove suradnje, inženjeri ovih dviju kompanija udružit će snage kako bi razvili MES rješenje koje će pridonijeti unaprjeđenju proizvodnje malih i vrlo velikih pivovara.  Neki od najvažnijih benefita koje će MES rješenje službenog naziva BeerVision uključivati su: nadzor svih faza proizvodnje, integracija i povezivanje opreme, optimiziranje aktivnosti održavanja, praćenje povijesti proizvoda u stvarnom vremenu, usporedbu ciljeva i rezultata, te niza drugih vrijednih aktivnosti koje će omogućiti proizvođačima piva poboljšanje kvalitete proizvoda i povećanje učinkovitosti i produktivnosti.

Prilikom najave suradnje, direktor 8Sigme, Vladimir Lukić rekao je: „Počašćeni smo što nas je tvrtka poput Montelektra prepoznala i odabrala za suradnju na projektu koji u pivovare doslovno donosi 4. industrijsku revoluciju. Bit će to izvrsna prilika za obogaćivanje našeg iskustva u kreiranju inovativnih softverskih rješenja za industriju piva i pića.“.

Edvin Šafranko, izvršni direktori i član Uprave Montelektra rekao je: „Razvojem vlastitog MES rješenja, još jednom potvrđujemo svoj status vodećeg svjetskog pružatelja rješenja po načelu ‘ključ u ruke’ u području automatizacije pivovara. Ovom suradnjom, napravili smo veliki iskorak te proširili naše usluge na višu razinu automatizacije i digitalizacije.“.

BeerVision će službeno biti predstavljen na BrauBeviale-u, sajmu specijaliziranom za pivarstvo, koje će održati u njemačkom Nürnbergu od 12. do 14. studenog 2019.