Zagreb, 8. siječnja 2020. (Poslovni savjetnik) – Portal Poslovni savjetnik, u suradnji s tvrtkom za istraživanje tržišta Heraklea, jedanaestu godinu organizira izbor i dodjelu godišnjih nagrada najboljim hrvatskim tajnicama i tajnicima, NajTajnica.hr. Nagrada će se dodijeliti u tri ravnopravne kategorije: za male i srednje tvrtke, velike tvrtke, te za javne institucije u listopadu 2020. godine u Zagrebu.

Okruženje u kojem tajnica ili tajnik djeluje uvelike utječe na način kojim se upravlja tvrtkom, u što dakako spada korporativni imidž, te “osobni imidž” srednjeg i visokog menadžmenta. Neke od organizacijskih tehnika koje preuzima “moderna” tajnica/ik 21. stoljeća spada u kategoriju visoko obrazovnog kadra kao što je poznavanje više stranih jezika, odlično znanje rada na računalu, baratanje vještinama organizacijskog djelovanja, opća kultura, poslovne komunikacije te istančan osjećaj pragmatičnog rješavanja zadaća u vremenu i situacijama.

Današnja tajnica/ik više nije „samo“ osoba koja kuha kave, kopira dokumente i javlja se na telefon, kako ju je javnost uglavnom percipirala. Ona ili on predstavlja prvi dojam tvrtke, prvi kontakt s klijentima i partnerima; mora biti upoznata sa svim područjima poslovanja te pored ostalih sposobnosti imati i istančane organizacijske i komunikacijske vještine. Upravo stoga portal Poslovni savjetnik godinu za godinom radi na afirmaciji ove struke te dodatnoj edukaciji svih administrativnih djelatnika.

O izboru-kako ćemo odabrali laureate „NajTajnica.hr” 2020.

U suradnji s tvrtkom za mystery shopping Heraklea d.o.o. provest će se mystery calling nominiranih kandidata – tajni kupci zvat će tvrtke, slati elektronske poruke tajnicama/tajnicima te im postaviti razna pitanja tražeći informacije vezane uz njihovu tvrtku i poslovanje, a sve u svrhu pronalaska najbolje tajnice/ika 2020. godine. Cilj svega bit će utvrditi koliko su tajnice/ici ljubazne/i i snalažljive/i te imaju li potencijala za unapređenje svojih sposobnosti i na kojim područjima. Detalji samog istraživanja bit će prezentirani na svečanosti dodjele nagrada.

Nominacijski listić može se preuzeti na linku: http://www.poslovni-savjetnik.com/sites/default/files/privitak/najtajnica_prijavnica_2020_0.pdf