Zagreb, 31. listopada 2019. (PIP) – Prigodom obilježavanja 30. obljetnice rada, tvrtka PIP d.o.o. objavila je natječaj za donaciju za projekte koji potiču razvoj pčelarstva u Republici Hrvatskoj sa ciljem popularizacije pčelarstva i pčelinjih proizvoda.

Natječajem se žele potaknuti projekti biotehnološkog, obrazovnog i kulturološkog karaktera vezani uz segment pčelarstva, pčela i pčelinjih proizvoda – inovacije u pčelarstvu, razvoj novih proizvoda na bazi pčelinjih proizvoda, obrazovanje mladih pčelara, promocija pčelinjih provoda – meda, matične mliječi, peludi, propolisa i pčelinjeg voska.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge i druge pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj koje obavljaju kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge općekorisne djelatnosti u skladu s posebnim propisima

Uvjeti natječaja objavljeni su na web stranici tvrtke PIP – www.pip.hr te je potrebno ispuniti prijavnicu i poslati je mailom ili poštom na naznačene adrese.

Prijave na natječaj zaprimaju se do 17. studenog 2019. godine, a objava dobitnika na web stranici tvrtke PIP. Dodjela donacija bit će uoči obilježavanja spomendana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

PIP je pčelarska tvrtka čija djelatnost obuhvaća pčelarstvo i pčelinje proizvode te područje apiterapije u segmentu dodataka prehrani i prirodne kozmetike. U provedbi se radi o razvoju i inovativnoj proizvodnji inovativnih proizvoda u inovativnim tehnološkim procesima.  

Inovativni proizvodi se naglašeno ističu kroz liniju Farmakol temeljenoj na načelima farmakologije – farmakologija u apiterapiji, a proizvodi su mednopropolisni sirupi bez konzervansa, propolisne otopine s alkoholom i bez njega,  matična mliječ te prirodna kozmetika.

Sjedište i proizvodnja tvrtke PIP je u Pisarovini gdje uz liniju Farmakol stvaramo jedinstvene proizvode Energypip i Coffeemed, liniju Med hrvatskih pčelara, med s dodacima, medne likere i druge proizvode.

Ova 30. obljetnica tvrtke PIP dio je 90. obiteljske obljetnice bavljenja pčelarstvom, 140. obljetnice organiziranog hrvatskog pčelarstva i 731 godinu običajnog prava, i za pčelarstvo, u hrvatskoj pravnoj povijesti, „Vinodolski zakonik“ iz 1288. godine.