Širenje kapaciteta jednog od vodećih europskih proizvođača komunalne opreme

Kalinovac, 19. lipnja 2019. (Komunikacijski laboratorij) – U okviru redovitog polugodišnjeg sastanka zaposlenika društva RASCO na kojem su predstavljeni poslovni rezultati prvih pet mjeseci 2019. otvoren je novoizgrađeni pogon za proizvodnju komunalne opreme. Vrpcu su svečano prerezali vlasnici tvrtke Darko Paviša i Frane Franičević, dok je prezentaciju rezultata održao predsjednik Uprave Ivan Franičević koji je tom prigodom najavio i promjene u rukovodstvu te buduće planove tvrtke.

RASCO je u prvih pet mjeseci 2019. ostvario izvrsne poslovne rezultate koje prate rast zapošljavanja, puštanje u serijsku proizvodnju novih proizvoda te implementacija brojnih poboljšanja postojećih proizvoda. Uspješan start godine zaokružilo je otvaranje novog proizvodnog pogona u Kalinovcu koje označava početak investiranja u proširenje proizvodnih kapaciteta, a koje bi trebalo biti dovršeno 2020. Novootvoreni proizvodni pogon zahtijevao je i preseljenje dijela proizvodnje, što je uključivalo pomicanje strojeva ukupne težine nekoliko stotina tona. Paralelno s dovršetkom novog proizvodnog pogona, redizajniran je proizvodni proces koji će rezultirati povećanjem efikasnosti.

Uz odlične rezultate, Ivan Franičević predstavio je i promjene u upravljanju kompanijom. Vlasnici Darko Paviša i Frane Franičević odlučili su se povući iz operativnog upravljanja, a novim članovima Uprave imenovani su Mario Štefanec, dosadašnji direktor prodaje i marketinga, i Ružica Petričec Fabijanec, dosadašnja direktorica financija. Ivan Franičević, uz funkciju predsjednika Uprave, preuzima i odgovornosti za proizvodnju te razvoj proizvoda RASCO Grupe. Uz novu upravu, redefinirane su i odgovornosti za upravljanjem pojedinim poslovnim odjelima i timovima.

„U nadolazećem razdoblju tvrtka će proći kroz niz promjena i prilagodbi u organizaciji. Sve to rezultirat će drugačijim načinom rada, veći i bolji standard svih radnika, bolji RASCO proizvodi te efikasnija organizacija radnih zadataka. Zadovoljstvo i dobrobit zaposlenika su od samog osnutka ugrađeni su u temelje naše kompanije. Zato velik dio dobiti investiramo u nove, moderno uređene prostore gdje naši djelatnici svakodnevno rade uz pomoć najnovijih tehnologija.“, istaknuo je predsjednik Uprave Ivan Franičević.

RASCO je danas prisutan na više od 40 tržišta Europe, središnje i sjeverne Azije te Sjeverne Amerike. U moderno opremljenim pogonima odvija se u potpunosti integriran proces proizvodnje koji počinje sirovim metalom, a završava gotovim proizvodom. U gotovo 30 godina tvrtka je stasala u jednog od vodećih proizvođača profesionalne opreme za održavanje prometne infrastrukture u Europi.