Zagreb, 1. srpnja 2019. (HIZ) –  Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka Zagreb (ACAP Zagreb) i i udruga Hrvatski izvoznici (HIZ)  potpisali su u Zagrebu Sporazum o suradnji

Temeljem Sporazuma Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka i Hrvatskih izvoznika (HIZ), koji su 1. srpnja 2019. godine u Zagrebu potpisali predsjednik zagrebačke podružnice Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka, g. Don Markušić i Voditelj skupine za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja ACAP-a, g. Tomislav Krmek te predsjednik Hrvatskih izvoznika, g. Darinko Bago, ACAP Zagreb i HIZ su dogovorili programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja u RH i inozemstvu. Neke od glavnih tema na koje su se prvenstveno osvrnuli potpisnici Sporazuma i za koje će se zajednički zalagati su otvaranje pregovora za sklapanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između SAD-a i Hrvatske te problematika viznog režima.

ACAP Zagreb omogućuje razmjenu informacija između hrvatsko-američkih profesionalaca i Hrvata iz inozemstva te domovine, koji imaju priliku direktno utjecati na gospodarsku i političku scenu, a uloga HIZ-a je poticanje i zastupanje interesa hrvatskog izvoza kao predstavničkog tijela društava i organizacija.

U svrhu olakšanja komunikacije među članovima i zaštite zajednički interesi, ACAP Zagreb i HIZ će preko službenih internetskih stranica objavljivati novosti od partnerske organizacije, te prema dogovorima, zajednički organizirati radionice i nastupe prema nadležnim državnim institucijama.