ZAGREB, 7. listopada 2019. (APRIORIWORLD) – Vodeći hrvatski stručnjaci za odnose s javnošću i upravljanje komunikacijama, sljedećeg će se četvrtka 17.10. i petka 18.10. u Termama Tuhelj okupiti na dvodnevnoj konferenciji o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim tvrtkama – FOCUS konferenciji.

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, sudionici konferencije imat će priliku razgovarati o izazovima s kojima se susreću komunikacijski  stručnjaci zaposleni unutar javne uprave i javnih tvrtki. Kroz 14 predavanja na temu primjera iz prakse unutar javne uprave i javnih tvrtki moći će naučiti i čuti kako su svoje komunikacijske strategije implementirali u: Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj pošti, Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj, zadarskoj županiji i mnogim drugim institucijama.

Ove godine konferenciji potporu pruža i zaklada  Konrad-Adenauer-Stiftung. Konferenciju će otvoriti Holger Haibach, direktor ureda Zaklade  Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju. Govorit će načelnik okruga Hochtaunus – Uwe Kraft na temu komunikacijskih izazova prilikom zbrinjavanja otpada u tom okrugu, a Adrian Foitzik, glasnogovornik grada Braunschweiga, govorit će o komunikacijskim procesima tijekom proširenja željezničke infrastrukture. Svoje viđenje komunikacija predstavit će i Richard Linning, konzultant za strateške komunikacije, koji na tom području ima iskustva kroz ulogu savjetnika u više europskih zemalja. Ključna tema konferencije vezana je za digitalnu komunikaciju javne uprave. Bernard Gršić, državni tajnik središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, govorit će o uključivom digitalnom društvu – ključnoj temi opstanka javne uprave u digitalnom dobu. Tijekom konferencije održat će se i dva panela – ‘Da li smo svi jednaki? – Pristupačnost informacijsko komunikacijskih tehnologija i usluga’ i ‘Što mediji očekuju od komunikacije s javnom upravom i javnim tvrtkama?‘.

Svaka komunikacija započinje s transparentnošću, nažalost još uvijek postoje političari i oni koji upravljaju procesima odlučivanja, a koji ne razumiju važnost komunikacije, niti dovoljno cijene , a niti koriste stručnjake koji sjede unutar njihovih institucija. Uvijek postoje iznimke i zato želimo kroz promjene dobrih praksi povezati zaposlene unutar komunikacijskog sektora u javnoj upravi kako bi stvarali ne samo njihovu prepoznatljivost, već pokušali motivirati one koji odlučuju da započnu i svoju edukaciju na području komunikacija.

Detaljne informacije: www.focus-conference.eu